Coreea de Nord susține că poate monta focoase nucleare pe rachete balistice

Tudor Despina | 09.03.2016

Coreea de Nord susține că a reușit să aducă focoasele nucleare la o dimensiune potrivită pentru a fi montate pe rachete balistice.

Pe aceeași temă

 

Afirmația îi aparține liderului comunist Kin Jong Un, acesta susținând că Phenianul a reușit să miniaturizeze focoase nucleare pentru a fi montate pe rachete balistice, potrivit unui raport al televiziuni de stat nord-coreene, citat de Reuters.

 

Kim Jong Un a cerut armatei să fie pregătită pentru atacuri nucleare preventive împotriva Statelor Unite și a Coreei de Sud, pe fondul exercițiilor militare efectuate în această perioadă de americani și sud-coreeni.

 

Amenințările nucleare ale Coreei de Nord pot crea premisa legală pentru folosirea forței militare împotriva sa, avertizează Federația Rusă.

 

Moscova exprimă îngrijorări cu privire la situația din peninsula Coreea, după ce Nordul comunist a amenințat la începutul săptămânii cu atacuri nucleare preventive asupra Statelor Unite și a Coreei de Sud.

 

Federația Rusă transmite, în context, că asemenea declarații sunt “absolut impardonabile” și, deși critică noile exerciții militare activate luni de SUA și Sudul democrat ca fiind fără precedent, transmite un semnal către Nord.

 

Phenianul ar trebui să fie conștient de faptul că, în acest mod, Republica Populară Democrată Coreea va intra în opoziție cu comunitatea internațională și va crea contextul legal internațional pentru folosirea forței militare împotriva sa, în acord cu dreptul unui stat la auto-apărare înscris în Carta Națiunilor Unite”, a transmit Ministerul rus de Externe, citat de agenția Tass.

 

Reacția Moscovei vine după ce Coreea de Nord a amenințat Sudul democrat și aliații săi americani cu lovituri nucleare preventive, dacă cele două state vor continua manevrele militare comune activate la începutul acestei săptămâni.

 

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sancțiuni contra Coreei de Nord în urma ultimelor teste nucleare și balistice realizate de regimul de la Phenian. Mai mult, Statele Unite susțin că nord-coreeni joacă la cacealma. Recent, Washingtonul a transmis că Phenianul nu are capacitatea de a duce până la capăt un atac nuclear. Americanii cred că regimul comunist din Nord nu a atins încă nivelul la care ar putea reduce o armă nucleară la dimensiuni suficient de mici pentru a putea fi montată pe o rachetă balistică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22