Coreea de Sud solicita reconsiderarea statutului de membru ONU al Coreei de Nord

Vlad Toma | 23.09.2016

Yun Byung-se, ministrul de Externe sud-coreean, a declarat ca autoritatile de la Phenian ridiculizeaza autoritatea ONU printre testelor nucleare pe care le organizeaza, precizand ca este timpul ca statutul de membru ONU al acestui stat sa fie reconsiderat.

Pe aceeași temă

 

Ministrul a cerut Consiliului de Securitate al ONU sa adopte sanctiuni mai puternice contra Coreei de Nord, in urma testul nuclear din 9 septembrie, anunta Reuters.

 

"Violarile repetate ale rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU si ale normelor internationale ssunt lipsite de orice precedent, neexistand nimic similar in istoria Natiunilor Unite", a spus ministrul sud-coreean.

 

"Coreea de Nord ridiculizeaza autoritatea Adunarii Generale si a Consiliului de Securitate… Cred deci ca este timpul potrivit sa reconsideram statutul de membru ONU al Coreei de Nord", a mai spus el.

 

Yun a precizat ca autoritatile de la Phenian si-au dezvoltat mult capacitatile nucleare si ameninta ca vor folosi aceste arme, aratand ca aceasta ar putea fi ultima ocazie in care ambitiile nucleare ale Coreei de Nord mai pot fi blocate.

 

ONU discuta deja posibilitatea impunerii unor noi sanctiuni contra Coreei de Nord, in urma ultimele teste nucleare efectuate de aceasta tara.

 

***

 

Televiziunea coreeana de stat a anuntat acum cateva zile, in urma unui nou test nuclear, ca Phenianul poate acum aplica focoase nucleare pe rachetele balistice. S-a anuntat de asemenea ca nu au existat scurgeri de materiale nucleare in timpul testului si ca mediul nu a fost afectat, anunta atunci agentia Reuters.

 

Coreea de Sud, SUA si Japonia au reactionat imediat in urma noului test nuclear efectuat in Coreea de Nord. China si Franta au condamnat de asemenea testul nuclear efectuat de Coreea de Nord.

 

Barack Obama, presedintele american, a anuntat ca actiunile Coreei de Nord vor avea consecinte serioase si ca SUA vor face tot ceea ce este necesar pentru a proteja Coreea de Sud de amenintarile Phenianului.

 

Obama a discutat cu presedintele sud-coreean Park Geun-hye dupa ce Coreea de Sud a inregistrat un cutremur in Coreea de Nord pe care autoritatile de la Seul si Tokyo l-au considerat a fi un nou test nuclear.

 

SUA si Coreea de Sud au anuntat ca vor folosi toate mijloacele pentru a face Coreea de Nord sa-si abandoneze programul nuclear, inclusiv prin adoptarea unei rezolutii a Consiliului de Securitate a ONU.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22