Coronavirus: Numărul celor infestați pe vasul de croazieră a urcat la 285. Primul deces în Europa

Laurentiu Gheorghe | 15.02.2020

Numărul persoanelor contaminate cu coronavirus pe vasul the „Diamond Princess” aflat în carantină în Japonia a urcat la 285. SUA pregătește curse charter pentru a repatria cetățenii americani de pe vas.

Pe aceeași temă

Cele mai recente date privind extinderea epidemiei cu coronavirus

 • Primul deces înregistrat în Europa: Un turist chinez, infectat cu coronavirus a murit în Franța.

 • Guvernul chinez a trimis 217 de echipe cu 25.633 de salvatori pentru a lupta împotriva extinderii epidemiei în epicentrul Hubei. Aceste echipe au mai mulți salvatori decât cei trimiși în sprijinul sinistraților de pe urma cutremurului din Wenchuan din 2008 care a ucis peste 80.000 de oameni.

 • Primul caz de infecție raportat în Africa după ce Ministerul Sănătății din Egipt a confirmat primul pacient, o persoană revenită recent din China.

 • China a anunțat că 1.716 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus. Autoritățile din Hubei au raportat pe 14 februarie 2.420 de noi cazuri și 139 de decese.

 • Organizația Mondială a Sănătății vrea mai multe amănunte despre condițiile în care s-au infectat cadrele medicale și insist pentru ca 12 experți în virusologie să fie primiți în acest weekend la Beijing.

 • Singapore a raportat cel mai mare salt zilnic al îmbolnăvirilor, după ce 5 pacienți au fost vineri declarați infestați, urcând numărul total la 72.

 • Prezența virusului este acum confirmată oficial în 29 de țări.

 • În Hong Kong au fost raportate trei noi cazuri. Parcul Disney din oraș oferă spații pentru carantină.

 • O companie farma chinezească a anunțat că plasma obținută din sângele celor care s-au vindecat este eficientă în combaterea epidemiei.

 • Japonia raportează 4 cazuri noi; unul dintre pacienti s-a întors recent din Hawai.

 • Directorul CDC: Virusul „ajunge” în SUA.

 • Statele Unite pregătesc noi restricții privind călătoriile

 • În British Columbia au fost raportate 5 noi suspiciuni de pacienți infectați.

Cele mai recente rapoarte arată că numărul de cazuri de virus confirmate pe nava de croazieră The Diamond Princess aflată în carantină în Japonia. De asemenea guvernul Statelor Unite pregătește zboruri charter pentru preluarea americanilor aflați la bordul navei. De asemenea, a fost semnalat primul deces al Europei legat de virus, deoarece focarul de virus se răspândește de la Est la Vest.

Ministrul japonez al Sănătății, Katsunobu Kato, a declarat reporterilor că s-a confirmat un salt de 30% din cazuri pe vasul de croazieră Princess Princess. Aproximativ 380 de americani se află la bordul navei, care este în prezent ancorată la Yokohama, un oraș port din sud-vestul Tokyo.

Până în prezent pe vas au fost 285 de persoane testate pozitiv și 67 de noi cazuri au fost descoperite sâmbătă.

Veștile despre răspândirea epidemiei este devastatoare pentru imaginea țării care se pregăteste să găzduiască Jocurile Olimpice Tokio 2020 în această țară. Autoritățile nipone au raportat opt noi cazuri de îmbolnăviri în Tokio.

Ministerul Sănătății din China a anunțat pentru vineri încă alte 4 decese și alte 2.641 de cazuri, aducând numărul total la nivel național la 66.492. Numărul de morți a urcat la 143 în China.

Malaysia a anunţat sâmbătă că o pasageră de origine americană, în vârstă de 83 de ani, de pe un vas de croazieră care a acostat în Cambodgia, a fost testată pentru noul coronavirus, rezultatul fiind pozitiv

Vasul de croazieră Westerdam al companiei Holland America Line a ajuns joi în portul cambodgian din Sihanoukville după ce cinci ţări i-au interzis acostarea de teamă că pasagerii ar putea fi purtători ai noului coronavirus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22