Coronavirusul a ajuns în Europa. Numărul deceselor a sărit de la 26 la 41. 1.300 de cazuri

Redactia | 25.01.2020

Numărul deceselor provocate de coronavirusul chinez a sărit sâmbătă de la 26 la 41, autoritățile de la Beijing luând măsuri de limitare a călătoriilor populației și anulând multe adunări publice.

Pe aceeași temă

Două cazuri de infectare cu noul coronavirus chinez au fost confirmate în Franța, fiind primele de acest tip din Europa, a anunțat vineri seară ministrul francez al Sănătății, Agnès Buzyn, potrivit AFP.

Este vorba de un pacient internat la Bordeaux (sud-vest) și un altul la Paris, a afirmat aceasta, într-o conferință de presă.

Agnès Buzyn a precizat că autoritățile vor lua toate măsurile în încercarea de a stopa propagarea virusului.

Cei doi pacienți spitalizați, ambii reveniți recent din China, au fost plasați în izolare.


„Reconstituim în acest moment istoricul acestor pacienți infectați, pentru a putea contacta persoanele cu care aceștia s-au intersectat”, a explicat ministrul francez al Sănătății, menționând că perioada de incubație este probabil „în jur de 7 zile, între 2 și 12 zile”.


„Avem astăzi primele cazuri europene, posibil pentru că am pus la punct testul foarte rapid și suntem capabili să le identificăm”, a mai spus ministrul.Peste 1.300 de oameni sunt infectați la nivel global, iar autoritățile sanitare din toată lumea încearcă să prevină încă o pandemie.

Stocul de produse medicale din Wuhan este foarte limitat, a declarat un oficial al provinciei Hubei, acesta făcând apel la producătorii interni și internaționali pentru furnizarea de provizii, în special măști și costume de protecție.

Japonia a confirmat al treilea caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o femeie de 30 și ceva de ani ce trăiește în Wuhan, aceasta venind în arhipelagul nipon pe 18 ianuarie.

În total, 450 de medici şi alt personal sanitar al Armatei Populare de Eliberare au ajuns cu avionul la Wuhan (centrul Chinei) pentru a participa la lupta împotriva noului coronavirus, a anunţat sâmbătă agenţia Xinhua, preluată de AFP. Unii dintre aceştia au experienţă în lupta împotriva virusului Ebola şi SARS.

Malaysia a confirmat primele trei cazuri de infecție cu coronavirus. Cele trei persoane sunt de naționalitate chineză și au fost în contact cu un bărbat de 66 de ani din Singapore care la rândul lui este infectat. Cazurile de îmbolnăviri din Malaysia au fost confirmate la soția bărbatului din Singapore și nepoții celor doi, în vârstă de 11 și 2 ani, transmite Reuters.

Ultima victimă din China a coronavirusului este un medic în vârstă de 62 de ani.

Potrivit People’s Daily, medicul Liang Wudong, care s-a aflat în prima linia în lupta cu noul virus, a murit sâmbătă din cauza coronavirusului, la vârsta de 62 de ani.

Medicul este a 41-a persoană care a murit în China din cauza noului virus.

China a anunțat sâmbătă extinderea cordonului sanitar impus pentru a împiedica răspândirea noului virus, astfel că au fost izolate în total 13 orașe cu 56 de milioane de locuitori, potrivit AFP.

Acest lucru presupune în primul rând întreruperea transportului public spre aceste orașe și închiderea autostrăzilor din regiune.

În același timp, autoritățile chineze au luat măsuri la nivel național pentru a depista persoanele posibil infectate cu noul virus, în trenuri, autobuze și avioane, în încercarea de a limita epidemia.

Puncte de control vor fi înființate și toți călătorii care prezintă simptome de pneumonie vor „transportați imediat” într-un centru medical, a anunțat într-un comunicat Comisia națională de sănătate.

Australia a confirmat, sâmbătă, primul caz de coronavirus în Melbourne, în timp ce numeroase farmacii din oraș au epuizat stocurile de măști de protecție, deși autoritățile nu au recomandat purtarea acestora, relatează Reuters. Este vorba despre o persoană cu naționalitate chineză, în vârstă de 50 de ani, care a călătorit în Wuhan și care se află în stare stabilă, într-un spital din Melbourne, după ce a venit din China în 19 ianuarie, a declarat ministrul Sănătății, Jenny Mikakos.

„Este important să subliniem că nu există nicio cauză de alarmă pentru comunitate”, a spus Mikakos.

În statul vecin New South Wales, oficialii din domeniul sănătății au spus că tratează două cazuri ca fiind „infecții probabile”, iar rezultatele definite ale testelor vor fi cunoscute în cursul zilei de sâmbătă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22