Criză politică în Bulgaria: Premierul demis acuză Rusia și mafia că au provocat căderea guvernului

L. G. | 23.06.2022

Premierul proeuropean al Bulgariei, Kiril Petkov, a acuzat că în spatele votului de la moțiunea de cenzură care l-a înlăturat de la putere s-a aflat Rusia și mafia din țara sa.

Pe aceeași temă

Guvernul condus de Petkov, aflat de doar șase luni la putere, a fost demis miercuri, după ce 123 de parlamentari au votat ”pentru” și 116 ”împotrivă”.

 

Petkov s-a angajat să lupte împotriva corupției și, după declanșarea războiului din Ucraina, a avut o poziție extrem de dură față de Rusia.

 

„Acest vot este un pas mic pe drumul foarte lung pe care îl avem de făcut. Promit că vom continua bătălia pentru a recâștiga țara și, într-o zi, vom avea o Bulgarie fără păpușari, fără mafie, o țară europeană normală”, a spus Petkov după votul din parlament, potrivit Digi24.

 

Prezentând o listă cu persoanele care ar fi contribuit la căderea guvernului, premierul demis l-a numit și pe ambasadorului Rusiei la Sofia. Potrivit lui Petkov, Kremlinul a influențat rezultatul votului de la moțiune prin intermediul partidului de extremă-dreapta Renașterea.

 

Votul riscă să arunce Bulgaria într-o nouă criză politică. Dacă partidul lui Petkov nu va reuși să obțină sprijin pentru a nouă majoritate, lucru puțin probabil, vor trebui organizate alegeri.

 

Acesta ar fi al patrulea tur de scrutin organizat în Bulgaria din aprilie 2021.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22