Criza refugiatilor: 4000 de migranti au intrat in Croatia in ultimele 24 de ore

Paul Cristescu | 17.09.2015

Politia croata a anuntat ca numarul imigrantilor care au intrat pana acum in Croatia se ridica la 5.650, in ultimele 24 de ore intrand 4000 de refugiati. Croatia inregistreaza migrantii si apoi ii transporta la centre de primire din capitala Zagreb.

Pe aceeași temă

 

Autoritatile croate au anuntat ca pot sa faca fata la mai multe mii de migranti, insa nu zeci de mii. "Migrantii pot fi vazuti intrand Croatia in jurul mai multor puncte de trecere", a precizat politia croata, conform Hotnews.

 

Numarul imigrantilor care au intrat in Croatia a crescut brusc dupa ce Ungaria a blocat in urma cu doua zile intrarea la granita sa sudica cu Serbia. Autobuzele care faceau curse cu migranti de la granita sudica a Serbiei, cu Macedonia, pana la frontiera cu Ungaria circula acum spre Croatia.

 

Bulgaria trimite trupe la granita cu Turcia


Bulgaria a trimis mai multi soldati pentru consolidarea controlului la granita cu Turcia, pentru a evita ca fluxul de imigranti din Turcia sa intre pe teritoriul sau, a anuntat miercuri ministrul Apararii de la Sofia, Nicolai Nenchev. "Se inregistreaza o schimbare a situateii in ultimele zile si este greu de prezis unde se va indrepta valul de refugiati (...) suntem pregatiti", a afirmat Nenchev.

50 de soldati au fost trimisi deja la granita, si alti 160 ar putea fi trimisi pana la finalul zilei. Armata bulgara ar putea trimite pana la 1.000 de soldati sa sustina politia de granita, in cazul in care este necesar, a adaugat ministrul. 


7.266 de refugiati au intrat miercuri in GermaniaNumarul imigrantilor care au intrat in Germania miercuri s-a dublat, ajungand la 7.266, a anuntat joi o purtatoare de cuvant a politiei, citata de Reuters. "Cei mai multi dintre ei au fost ridicati cand treceau granita austro-germana", a declarat Judith Toelle, adaugand ca politia a oprit marti 3.442 imigrati.

 

Danemarca va contribui cu fonduri la eforturile UE de a gestiona afluxul de imigrantiPremierul danez Lars Lokke a declarat joi ca tara sa va contribui cu 100 milioane de euro, anul acesta si anul urmator, la eforturile Europei de a gestiona criza imigrantilor, inclusiv pentru agentia de granita a Europei - Frontex, informeaza Reuters.

Ministrul pentru imigratie a declarat ca Danemarca va lua inca 1.000 de refugiati, cu conditia ca Uniunea Europeana sa gaseasca o solutie comuna la criza. 

Inger Stojberg a reiterat pozitia Danemarcei, si anume ca nu se va alatura unei scheme obligatorii a UE de partajare a refugiatilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22