Criza refugiatilor: Germania mentine controalele la granite până in februarie 2016

Paul Cristescu | 13.11.2015

Ministerul german de Interne a anuntat recent ca Germania va prelungi controalele de la granitele sale până la mijlocul lunii februarie a anului viitor, pe fondul crizei migrantilor.

Pe aceeași temă

 

'Având în vedere că nu s-a înregistrat nicio schimbare semnificativă (în afluxul de migranți), controalele la frontiere vor fi prelungite cu trei luni', cu începere de la 14 noiembrie, 'de data aceasta pe baza articolelor 23 și 24 din codul frontierelor Schengen', a comunicat ministerul, citat de Agerpres.


Germania anuntase Comisia Europeană inca din octombrie despre intenția de a recurge la această măsură dacă valul de migranți spre Germania nu se va reduce. Controalele au fost reintroduse la frontierele țării la mijlocul lui septembrie, prelungindu-le până acum cu câte o lună, conform unei proceduri din codul Schengen. 
 

Germania se va baza acum pe anumite proceduri excepționale, ce permit suspendarea regulilor de liberă circulație pentru o perioadă de până la doi ani. 
 

Germania se așteaptă la sosirea a până la un milion de solicitanți de azil în cursul lui 2015. Cele mai multe controale sunt desfășurate la granița cu Austria, pe unde tranzitează majoritatea migranților de pe ruta balcanică. 
 

Mai multe state europene au reintrodus astfel de controale, în absența unui acord la nivelul Uniunii Europene cu privire la repartizarea refugiaților, mai ales sirieni. Responsabilii europeni s-au arătat îngrijorați că lipsa unei reacții coordonate riscă să compromită libera circulație a persoanelor în Europa.

 

'Salvarea zonei Schengen este o cursă contra cronometru pe care suntem hotărâți să o câștigăm', a declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk, la summitul desfășurat joi în Malta.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22