Cuba neaga ca ar fi trimis soldati pentru a lupta alaturi de trupele regimului al-Assad

I. P. | 18.10.2015

Guvernul de la Havana a negat sâmbătă informațiile "iresponsabile și neîntemeiate" potrivit cărora ar fi trimis trupe în Siria care să îl susțină pe președintele Bashar al-Assad, notează agenția Reuters.

Pe aceeași temă

Ministerul de Externe al Cubei "a negat categoric și a respins informațiile iresponsabile și neîntemeiate asupra unei presupuse prezențe a trupelor cubaneze în Republica Arabă Siriană", se afirmă într-un comunicat al guvernului.

 

Universitatea Institutului din Miami pentru Studii Cubaneze și Cubanezo-Americane a difuzat marți ceea ce a numit drept informații neconfirmate de la o sursă neprecizată că trupe cubaneze au fost reperate în Siria "în sprijinul dictatorului Siriei Assad și implicării Rusiei în această țară".

 

Fox News a reluat informațiile institutului miercuri, citând un oficial anonim american care le-a "confirmat". Informațiile au circulat apoi în social media, amintește Reuters, preluată de Agerpres.

 

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest a declarat joi că guvernul Statelor Unite nu a văzut nicio dovadă care să indice că informațiile sunt adevărate.

 

Cuba a trimis trupe în Africa în sprijinul guvernelor de stânga din Angola și Etiopia în anii 1970 și 1980, dar s-a retras de mult din campaniile militare peste hotare.

 

În schimb, anul trecut a ajuns la o detensionare cu Statele Unite, restabilind legăturile diplomatice cu inamicul ei din perioada Războiului Rece după o pauză de 54 de ani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22