Cutremur cu magnitudinea de 6,7 lângă Bodrum (Turcia). Doi morți și 200 de persoane rănite

E.b. | 21.07.2017

Un cutremur de magnitudine 6,7 a fost înregistrat în noaptea de joi spre vineri în apropiere de Bodrum în sud-vestul Turciei, a anunțat Institutul geologic american (USGS). Seismul a făcut doi morți în insula grecească Kos din Marea Egee.

Pe aceeași temă

 

 

Epicentrul cutremurului de pământ, care a avut loc la 1.31 ora locală vineri (22.31 GMT joi), s-a aflat la 10 km sud-est de orașul de coastă Bodrum în Turcia, și la 16,2 km est de Kos în Grecia, potrivit USGS, citat de AFP, preluată de Agerpres.

 

Cutremurul a fost puternic resimțit pe coastele din vestul Turciei și în special în orașul Bodrum, precum și în insulele grecești învecinate din Marea Egee.

 

Două persoane au fost ucise vineri în Insula Kos din Marea Egee în timpul "cutremur foarte puternic" ce a avut loc în largul coastei insulei grecești, a declarat pentru France Presse un responsabil al spitalului din Kos. "Avem doi morți și răniți (...). Plafonul unei clădiri s-a prăbușit", a spus acest responsabil.

 

"Avem doi morți și răniți (...). Plafonul unei clădiri s-a prăbușit", a spus acest responsabil.

 

Potrivit pompierilor, este vorba despre un bar situat în centrul orașului Kos, al cărui tavan s-a prăbușit.

 

Pe insulele grecești din Arhipelagul Dodecanez în Marea Egee și mai ales în Kos și Rodos, cutremurul a fost puternic resimțit. Potrivit poliției locale din Rodos, "nu există victime sau pagube materiale importante".

 

Potrivit Observatorului din Atena, seismul de "magnitudine 6 a fost foarte puternic". Epicentrul său a fost situat la 20 km în largul Insulei Kos. 

 

The Guardian, citand oficiali greci si turci - aproximativ 200 de persoane au fost ranite, iar doua au murit. Dintre raniti, cel putin 120 sunt din Kos, iar 70 in Turcia. Epicentrul a fost la 10 kilometri sud de statiunea Bodrum si la 16 kilometri nord-est de Kos.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22