Danemarca isi retrage avioanele F-16 din Siria si Irak dupa episodul din 17 septembrie

Dora Vulcan | 02.12.2016

Danemarca isi retrage avioanele de lupta F-16 din Siria si Irak dupa episodul din 17 septembrie, soldat cu "erori umane neintentionate". Ministrul de Externe danez si-a motivat decizia prin considerente "economice si practice". Membra NATO, Danemarca face parte din coalitia antijihadista condusa de SUA in Siria si Irak pentru eliberarea teritoriilor ocupate de militanti ai Statului Islamic.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Dupa sase luni de actiune, Danemarca a decis sa opreasca operațiunile militare derulate cu șapte avioane F-16 de luptă în Siria și Irak, ca parte a coalitiei antijihadiste condusa de SUA, a anuntat vineri guvernul danez, transmite Reuters.

 

 

În schimb, Danemarca va continua sa contribuie in Siria și Irak cu echipe de formare și de analiză - care-i vor instrui pe militarii irakieni in operatiuni de deminare -  si cu trupe de constructii si ingineri, a declarat Anders Samuelsen, ministrul de Externe danez.

 

 

El a motivat decizia de oprire a misiunii prin considerente  de natura „economica si practica.”

 

 

Decizia a fost luata dupa ce, luni, o investigație militară americana a constatat ca avioane de război daneze au fost implicate, pe 17 septembrie, într-un atac aerian soldat cu "erori umane neintenționate", in care au fost ucisi aliati ai guvernului  sirian în loc de militanți ai statului islamic.

 

 

Membră a NATO, Danemarca face parte din coalitia antijihadista condusa de SUA - operațiunea  "Solutia inevitabila” - declansata  împotriva Statului Islamic, care si-a declarat califatul în zone din Irak și Siria.  

 

 

Samuelson nu a facut nicio referire la incidentul din 17 septembrie in declarația sa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22