De față cu Putin: Merkel nu se teme de implicarea Rusiei în alegerile din Germania

Dora Vulcan | 02.05.2017

Angela Merkel a declarat - într-o conferință de presă comună cu președintele rus Vladimir Putin - că nu este o persoană temătoare, ca răspuns la o întrebare privind riscul implicării Rusiei în campania electorală din Germania, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

"Nu sunt o persoană temătoare. Mă voi lupta în alegeri bazându-mă pe convingerile mele", a spus Merkel în conferința de presă cu Putin, adăugând că cetățenii germani vor ști să gestioneze cazuri de informații necorespunzătoare, transmite Reuters, preluată de Agerpres. "Știm că infracționalitatea cibernetică este o provocare internațională, însă ne așteptăm ca alegerile din Germania să se desfășoare fără probleme. Și avem poziții suficient de multe și diferite pentru a aborda o serie de subiecte", a mai spus ea.

 

 

 

În același timp, Vladimir Putin a declarat, răspunzând unei întrebări, că acuzațiile conform cărora Rusia s-a amestecat în alegerile prezidențiale de anul trecut din SUA sunt bazate pe zvonuri și că Moscova nu își dorește ca puteri străine să se implice în politica rusă.

 

 

 

"Nu ne implicăm niciodată în viața politică și în procesele politice ale altor țări și nu vrem ca cineva să se amestece în viața noastră politică și în politica noastră externă", a declarat el.

 

 

 

Președintele rus a mai afirmat că puteri străine au încercat totuși să se amestece în politica din Rusia de multe ori în ultimii ani, inclusiv prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale.

 

 

 

Acuzațiile din SUA au fost efectul luptei politice în contextul alegerilor, a spus Putin.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22