De Paște, papa Francisc îndeamnă la reînnoirea credinței și lepădarea mulțumirii de sine

Redactia | 01.04.2018

Cu ocazia Slujbei de Înviere din noaptea de sâmbătă spre duminică, papa Francisc i-a îndemnat pe toți credincioșii să renunțe la mulțumirea de sine, să-și reînnoiască credința pentru a îndrepta nedreptățile din societate.

Pe aceeași temă

 

 

"Credinciosul de astăzi ... a cedat unei realităţi care îl face să creadă că nu poate face nimic pentru a depăşi nenumăratele nedreptăţi pe care mulţi dintre fraţii săi le îndură personal", a spus Suveranul Pontif. El „a intrat într-o rutină opresivă care l-a privat de memorie", a spus papa Francisc, adăugând că sărbătorile de Paşte sunt tocmai unele de "reînnoire a credinţei că Dumnezeu intră ... punând la încercare determinismul nostru monoton şi paralizant", relatează Agerpres.

 

În predică, Suveranul Pontif i-a încurajat pe toţi credincioşii să-şi depăşească temerile şi să sfideze convenţionalul.

 

„Mormântul gol vrea să ne provoace, să ne mişte, să punem întrebări, dar, mai mult decât orice, vrea să ne încurajeze să credem şi să avem încredere că Dumnezeu apare în orice situaţie, în orice persoană, că lumina Lui poate ajunge în cele mai neaşteptate şi închise colţuri ale existenţei”, a spus Papa Francisc.

 

Opt persoane au fost botezate la slujba de sâmbătă, inclusiv un solicitant de azil din Nigeria, care a devenit erou în Italia după ce a ajutat la dejucarea unui jaf anul trecut.

 

Măsurile de securitate au fost mai stricte decât de obicei la slujba de sâmbătă, după ce poliţia italiană a efectuat în cursul săptămânii patru raiduri împotriva unor susţinători suspecţi ai unor grupări teroriste islamiste şi a arestat şapte persoane având legături cu un cetăţean tunisian care a efectuat un atac cu un camion în Berlin.

 

Duminică, papa Francisc va prezida Sfânta Liturghie, iar la încheierea celebrării euharistice va adresa Cetăţii şi Lumii ("Urbi et Orbi") tradiţionalul mesaj de Paşti şi Binecuvântarea apostolică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22