De Ziua Independenței, Zelenski promite recucerirea Crimeii și a regiunilor ocupate din est

L. G. | 24.08.2022

Volodimir Zelenski a declarat cu ocazia sărbătorii a 31 de ani de independență, că Ucraina a renăscut atunci când Rusia a invadat-o pe 24 februarie și că va recuceri toate teritoriile ocupate de ruși.

Pe aceeași temă

În discursul înregistrat în ziua în care se împlinesc șase luni de la invazia Rusiei din 24 februarie, Zelenski a spus că Ucraina nu mai vede încheierea războiului atunci când va fi pace, ci în momentul în care Kievul va fi de fapt victorios.

„O nouă națiune a apărut în lume pe 24 februarie, la ora 4 dimineața. Nu s-a născut, ci a renăscut. O națiune care nu a plâns, nu a țipat și nu s-a speriat. Una care nu a fugit. Nu a renunțat. Și care nu a uitat", a spus Zelenski.

Liderul ucrainean, în vârstă de 44 de ani, a ținut discursul în hainele verzi specifice militarilor, în fața monumentului central al Kievului care marchează independența față de Uniunea Sovietică.

„Ce înseamnă pentru noi sfârșitul războiului? Obișnuiam să spunem: pace. Acum spunem: victorie”, a mai spus liderul de la Kiev.

„Sărbătorim această zi în locuri diferite. Unii sunt în tranșee și batalioane, în tancuri, pe mare și în aer. Unii luptă pentru independență în prima linie. Unii sunt pe drumuri, în mașini, în trenuri și camioane. Și unii sunt pe smartphone sau pe calculator. De asemenea, ei luptă pentru independență, strângând bani pentru ca cei de pe drumuri să aibă ce să le ducă celor din prima linie.

Sărbătorim această zi în circumstanțe și condiții diferite și chiar pe fusuri orare diferite, dar cu un singur scop - să păstrăm independența Ucrainei și să obținem victoria. Suntem uniți împreună. La mulți ani de Ziua Independenței, Ucraina!”, a mai spus Zelenki.

Străzile din centrul Kievului erau neobișnuit de goale miercuri dimineață, după zile de avertismente privind posibilitatea ca Rusia să lanseze noi atacuri cu rachete asupra marilor orașe.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzelenskiy.official%2Fvideos%2F1234561037397083%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22