Declarație dură a lui Putin referitoare la criza din Moldova: Puterea a fost uzurpată de oligarhi

Laurentiu Gheorghe | 13.06.2019

Președintele rus Vladimir Putin s-a poziționat clar în favoarea coaliției dintre Igor Dodon și pro-europenii conduși de Maia Sandu: „Oligarhii au acaparat toate instituțiile statului”.

Pe aceeași temă

„Puterea in Republica Moldova a fost totalmente uzurpata de oligarhi, care au acaparat toate instituțiile de stat. Absolut toate, sfera Apărării, Parlamentul, toate.

Ceea ce face acum Igor Dodon si oponentii săi cu care a format o coalitie temporara este un pas catre construirea unui stat civilizat si modern. Evident ca il vom sustine pe Igor Dodon si partenerii sai de coalitie pentru a scapa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea", a declarat Putin, citat de unimedia.info.

Clipul in care liderul rus face aceasta afirmatie a fost postat pe pagina de Facebook a presedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

„Le multumesc tuturor partenerilor nostri care sustin Parlamentul legitim si Guvernul legitim!", a scris șeful statului pe rețeaua sociala.

Igor dodon a lansat joi un apel către toți funcționarii publici, la angajații din structurile de forță, la militari să accepte procesul de tranziție pașnică a puterii, si in fiecare minister, departament, agentie, sa fie luate decizii de recunoastere a noului Guvern, iar acestea sa fie anuntate public, garantandu-le ca nimeni nu ii va pedepsi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22