Der Spiegel: Serviciul german de informații exterene (BND) a spionat ani de zile Interpolul

E.b. | 22.04.2017

Serviciul german de informații externe (BND) a spionat ani de zile Organizația Internațională de Poliție Criminală Interpol și birourile de legătură ale organizației în zeci de țări precum Austria, Grecia și Statele Unite ale Americii.

Pe aceeași temă

 
 

Informaţia a apărut revista germană Der Spiegel, relatează sâmbătă Reuters, preluată de Agerpres.

 

Der Spiegel, care menționează documente pe care le-a consultat, a afirmat că BND a adăugat adrese de e-mail, numere de telefon și numere de fax ale anchetatorilor de poliție pe lista sa de supravegheri.

 

În plus, agenția germană de informații a monitorizat și Oficiul European de Poliție Europol, cu sediul la Haga, scrie publicația germană.

 

Der Spiegel a relatat în luna februarie că BND a spionat jurnaliști ai mai multor instituții media străine, printre care BBC, The New York Times și Reuters.

 

Activitățile BND au fost atent analizate în timpul unei investigații parlamentare germane cu privire la acuzațiile potrivit cărora Agenția Națională de Securitate din SUA (NSA) ar fi monitorizat comunicațiile unor lideri străini, inclusiv telefonul mobil al cancelarului german Angela Merkel, amintește Reuters.

Konstantin von Notz, membru al Partidului Verzilor care face parte din Comisia de investigație, a descris ultimele informații privind activitățile de spionaj ale BND drept "scandaloase și impenetrabile".

 

"Știm acum că parlamente, diverse companii și chiar jurnaliști și editori au fost vizați, precum și țări aliate", a spus von Notz într-un comunicat.

 

El a spus că ultimele informații arată cât de ineficiente au fost până acum controalele parlamentare, în pofida noii legislații care vizează reformarea  BND. "Acest lucru reprezintă un pericol pentru statul nostru de drept", a spus el. 

 .
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22