Dezastru după cutremurul din Italia. Amatrice s-a transformat într-o ruină VIDEO

E.b. | 24.08.2016

În Amatrice, orologiul din centrul localităţii italiene a rămas blocat la ora 3.36 (4.36 ora României), atunci când primul seism, cu o magnitudine de 6,2 grade pe scara Richter, a lovit oraşul pitoresc din centrul Italiei şi l-a transformat în moloz.

Pe aceeași temă

 

Orologiul, care datează din secolul al XIII-lea, continuă să stea deasupra ruinelor oraşului, însă structura de rezistenţă a turnului a fost puternic afectată, în vreme ce 38 de persoane şi-au pierdut viaţa, scrie The Huffington Post, preluat de News.ro.

 
”De-a lungul timpului oraşul a păstrat acest turn, sper că este un semn bun. Sper că înseamnă că oraşul nu va muri, ci se va ridica din nou atât timp cât turnul cu orologiu rămâne în picioare”, a declarat primarul localităţii Amatrice, Sergio Pirozzi. Între timp, autorităţile italiene numără în continuare victimele, iar alte cadavre sunt scoase de sub dărâmături.
 

Cutremurul iniţial s-a produs la ora locală 3.36 (4.46 ora României), o adâncime de doar patru kilometri. US Geological Survey a anunţat că epicentrul a fost înregistrat în apropierea localităţii italiene Norcia, situată în regiunea Umbria la doi kilometri de Accumoli şi zece kilometri de Arquata del Tronto şi de Amatrice.

 

 

 

 

Între timp, trei replici puternice au zguduit regiunea, dintre care şi un seism cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter. Primele două replici au fost înregistrate la ora locală 4.32 şi, respectiv 4.33. Cele două epicentre au fost situate la Castelsantangelo sul Nera şi la Arquata del Tronto.

 

Cele mai lovite sunt localităţile italiene Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto. 

Inclusiv clădirea primăriei din localitatea Amatrice a fost devastată de seism, iar autorităţile au început operaţiunile de salvare a persoanelor blocate sub dărâmături. 

 

 

 

”Jumătate din oraş a dispărut. Sunt oameni sub dărâmături... A fost o alunecare de teren şi un pod s-a prăbuşit”, a susţinut Sergio Pirozzi.

 

Mai mult, structura de rezistenţă a singurului spital din localitatea Amatrice a fost puternic afectată de seism, iar pacienţii sunt transferaţi spre alte centre medicale din regiune.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22