Directorul Sputnik Moldova/România, organ de propagandă al Kremlinului, reținut pentru corupție

Dora Vulcan | 17.09.2019

Vladimir Novosadiuc, directorul Sputnik Moldova, trustul de presă deținut de Rusia și care răspândește propaganda rusă atât în Moldova, cât și în România, a fost reținut marți de procurorii moldoveni.

Pe aceeași temă

Vladimir Novosadiuk este un apropiat al omului de afaceri Ilan Shor și a fost în conducerea Băncii Sociale, controlate de Shor, fiind investigat pentru dispariția unui miliard de euro din sistemul bancar moldovenesc.

Serviciul de presă al CNA - omologul DNA românesc - a anunțat că în această perioadă în republică sunt desfășurate acțiuni de urmărire penală legate de devalizarea sistemului bancar moldovenesc, scrie presa de la Chișinău.

Numele lui Novosadyuk și cel al soției sale, Rita Zwick, au figurat și în rapoartele Kroll, referitoare la furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc. Rita Zwick deține două posturi de televiziune controlate de Shor - Orhei TV și Televiziunea Centrală, scrie Unimedia care citează Newsmaker.md.

În urmă cu o zi, deputatele partidului Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute, în același caz, după ce parlamentarii au votat ridicarea imunității lor, scrie agora.md.

Partidul Șor reprezintă interesele populației rusofone. Liderul partidului este primarul orașului Orhei, omul de afaceri Ilan Șor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22