Directorul SRI, Eduard Hellvig: Astazi vorbim de un terorism global

Iulia Mincu | 22.03.2016

"Ceea ce s-a intamplat in Belgia nu are cum sa nu ne afecteze. Astazi vorbim de un terorism global", a declarat directorul Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig precizand insa ca sistemul national de alerta terorista se mentine la nivelul precaut-albastru.

Pe aceeași temă

 Declaratia directorului SRI:

"Serviciul Roman de Informatii condamna ferm atacurile teroriste din capitala Belgiei. Suntem alaturi de poporul belgian si vom continua sa oferim sprijin partenerilor nostri institutionali in lupta pe care o ducem impreuna impotriva terorismului.

Ceea ce s-a intamplat in Belgia nu are cum sa nu ne afecteze. Astazi vorbim de un terorism global. Tintele teroristilor nu mai sunt doar statele, ca entitati compacte, ci direct cetatenii, ca entitati individuale. 

Din aceste considerente, nu vad exagerate anumite masuri de prevenire ale oricaror actiuni pe profil antiterorist. 

Scopul principal al activitatii noastre este prevenirea acestor amenintari teroriste. Principalele noastre arme sunt informatia si legea. Atunci cand viata unui singur cetatean este pusa in pericol, actionam cu fermitate, folosind instrumentele legale si mijloacele prevazute de lege. 

In Romania, Sistemul National de Alerta Terorista se mentine la nivelul "Albastru-precaut". Acest nivel inseamna ca, pana in prezent, nu exista informatii care sa duca la o legatura directa intre evenimentele din Bruxelles si riscuri la adresa securitatii nationale. 

Cu toate acestea, SRI a luat toate masurile necesare la nivel national si ne asiguram de mentinerea climatului de siguranta a cetatenilor romani.  

Suntem alaturi de familiile celor care si-au pierdut viata in urma acestor atacuri criminale si colaboram, alaturi de partenerii din Sistemul National de Prevenire si Combatere a Terorismului, cu institutiile similare din spatiul euroatlantic pentru siguranta noastra, a tuturor."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22