Dmitri Peskov: Rusia își va opri ofensiva doar dacă Ucraina capitulează

L. G. | 28.06.2022

Marți, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin a declarat că Rusia își va opri ofensiva doar dacă Ucraina se va preda.

Pe aceeași temă

„Partea ucraineană poate pune capăt (conflictului) chiar în decurs de o zi. Ea trebuie doar să ordone unităţilor naţionaliste şi soldaţilor ucraineni să depună armele şi să pună în aplicarea toate condiţiile stabilite de Rusia. Atunci totul se va termina într-o singură zi”, a afirmat Peskov.

 

„Niciun termen şi niciun calendar nu a fost stabilit de partea rusă: „Ne orientăm după declaraţiile preşedintelui nostru”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Putin, în cursul unei conferinţe de presă.

 

Acesta a asigurat din nou că „operaţiunea militară specială” – aşa cum denumesc oficial autorităţile ruse războiul declanşat de ele în Ucraina – „se desfăşoară după plan”.

 

Astfel, reprezentantul Kremlinului a reacţionat la afirmaţii atribuite lui Volodimir Zelenski, în faţa şefilor de stat şi de guvern luni la summitul G7 din Germania, în care le ceruse ”să facă maximum” pentru a pune capăt războiului în Ucraina înainte de sfârşitul acestui an.

 

Rusia a lansat o vastă ofensivă militară în Ucraina la 24 februarie pentru „demilitarizarea” şi „denazificarea” ţării vecine, acuzând-o de un pretins genocid împotriva populaţiei rusofone, notează AFP.

 

Rezistenţa încrâncenată a forţelor ucrainene a forţat Rusia să-şi revizuiască ambiţiile (de a cuceri întreaga Ucraină) şi să se concentreze pe estul ţării. Luptele în Donbas sunt deosebit de înverşunate, iar trupele ruse avansează lent.

 

Negocierile de pace se află în impas de mai mult timp, fiecare dintre tabere dând vina una pe alta, potrivit agenţiei franceze de presă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22