Doborârea avionului Il-20: Israelul a acționat iresponsabil. Armata are dreptul să răspundă

Redactia | 18.09.2018

Ministerul rus al Apărării, prin purtătorul său de cuvânt, a declarat că Israelul este cel responsabil pentru atacul împotriva armatei siriene din noaptea de luni când un avion de recunoaștere electronică Ilyușin-20 care se pregătea de aterizare a fost doborât, 15 militari ruși pierzându-și viața.

Pe aceeași temă

 

 

 

Conform Wall Street Journal, avionul de recunoaștere a fost doborât accidental de o rachetă antiaeriană siriană S-200 în timpul atacului desfășurtat de patru avioane F-16 israeliene asupra unor obiective strategice ale guvernului de la Damasc.

 

Israelul a comunicat armatei ruse despre desfășurarea atacului prin linia specială cu mai puțin de un minut înainte ca să lanseze rachete spre țintele siriene, lăsând Kremlinul fără timpul necesar de a lua măsurile necesare de a-și evacua militarii din zona vizată.

 

„Rezultatul acțiunii iresponsabile a armatei israeliene este moartea a 15 militari ruși”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, gen. Igor Konașenkov.

 

Moscova are dreptul de „a răspunde în mod adecvat” la acest atac, a declarat Konașenkov.

 

Aeronavei i s-a pierdut urma in timpul unui atac coordonat de patru aeronave militare israeliene F-16 asupra provinciei Latakia din Siria, conform agentiei ruse de presa TASS.

 

In momentul disparitiei aeronavei, radarul aerian a detectat mai multe rachete lansate de pe fregata franceza Auvergne, prezenta in zona.

 

Autoritatile au lansat o operatiune de salvare, coordonata de personalul de la baza Hmeimim.

 

Un purtator de cuvant al armatei franceze a negat implicarea Frantei. "Armata franceza neaga orice implicare in acest atac", a declarat acesta.

 

În ultimele 18 luni, Israelul a efectuat peste atacuri asupra obiectivelor siriene în încercarea de a împiedica implicarea Iranului în conflictul din Siria.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22