Doborârea Suhoiului de către Turcia nu va rămâne fără răspuns (MAE rus)

Tudor Despina | 10.02.2016

Continuă cuvintele grele pasate între Rusia și Turcia, pe fondul degradării relațiilor bilaterale.

Pe aceeași temă

 

Ankara, susține ministerul rus de Externe, încearcă să-și decline responsabilitatea în privința doborârii avionului de luptă rusesc, la granița cu Siria.

 

Apar din nou acuze de propagandă. E rândul Moscovei să acuze Turcia de propagandă. Ceea ce face Ankara vizează “o încercare de a declina toată responsabilitatea pentru distrugerea avionului rusesc și uciderea echipajului”, a spus purtătoarea de cuvând a MAE rus, citată de TASS.

 

Maria Zaharova a mai spus că Ankara nu a creat condițiile necesare reluării dialogului cu Federația. “Să nu credem că actul Turciei va rămâne fără un răspuns”, a adăugat oficialul rus

 

Relatiile dintre Rusia si Turcia s-au deteriorat rapid incepand din 24 Noiembrie 2015, cand fortele aeriene turce au doborat un Suhoi al aviatiei ruse la granita turco-siriana.

 

Ankara spune ca aeronava a violat spatiul sau aerian si a fost somata in repetate randuri sa schimbe cursul inainte sa fie lovita. Moscova sustine ca Suhoiul se afla in spatiul sirian, la cativa kilometri de granita cu Turcia, intr-o misiune de sustinere a liderului Bashar al-Assad.

 

Rusia a pretins scuze oficiale după acel incident, dar președintele turc Recep Tayyip Erdogan a refuzat categoric, insistând că aviația militară are dreptul și obligația de a apăra suveraniltatea teritorială a țării.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22