Documentarul produs de compania soților Obama a câștigat Oscarul

Redactia | 10.02.2020

Documentarul „American Factory”, filmul Netflix co-produs de soții Michelle și Barack Obama, a primit, duminică, o statuetă Oscar, la cea de a 92-a gală a premiilor Academiei americane de Film.

Pe aceeași temă

Producția, care fusese nominalizată la categoria „cel mai bun film documentar de lungmetraj”, a concurat cu:

  • The Cave (National Geographic)

  • The Edge of Democracy (Netflix)

  • For Sama (PBS)

  • Honeyland (Neon)

Fostul președinte american și soția lui nu fost în sală la ceremonia de premiere, iar Oscarul i-a fost înmânat regizoarei Julia Reiche.

Acest film este primul produs de Higher Ground, compania înființată de soții Obama. Sâmbătă, filmul a câștigat un premiu și la gala Independent Spirit Award.

„Soții Obama au ales filmul nostru pentru că au simțit că pot ajuta oamenii să-și asculte reciproc poveștile și să construiască relații. Asta facem cu toții, stăm jos și ne spunem povești unii altora și asta creează empatie”, a declarat regizoarea Julia Reichert.

Ulterior, fostul președinte american Barack Obama a reacționat pe Twitter: Felicitări Juliei și lui Steven, regizorii din spatele American Factory, pentru că au spus o poveste atât de complexă și de emoționantă despre fiecare consecință pe care o are asupra oamenilor o schimbare economică importantă. Mă bucur să văd că doi oameni talentați și extraordinari de buni iau acasă Oscarul acordat primei producții a Higher

Filmul este despre un miliardar chinez care deschide o fabrică în fosta uzină - abandonată - a General Motors din Ohio, angajând 2.000 de muncitori americani. Documentarul explorează ciocnirea culturală între angajații chinezi și americani, în timp ce încearcă să lucreze împreună pentru a face fabrica profitabilă.

Videoclip încorporat

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22