Donald Trump anulează negocierile de pace cu talibanii după atacurile de la Kabul

Dora Vulcan | 08.09.2019

Donald Trump anulează negocierile de pace cu talibanii după atacurile de la Kabul și a anunțat că o întâlnire secretă cu președintele afgan și cu șeful talibanilor urma să aibă loc în secret la Camp David.

Pe aceeași temă

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat sâmbătă că a a anulat discuțiile de pace cu liderii talibani din Afganistan, după ce grupul insurgent a revendicat săptămâna trecută responsabilitatea pentru atacurile de la Kabul în care a murit un soldat american, scrie Reuters.

În cele două atacuri au murit și doi români: un membru al forțelor de securitate de la misiunea diplomatică română din Kabul și un soldat în cel de al doilea atac.

Trump a spus că avea planificată pentru duminică o întâlnire secretă cu „liderii majori” talibani, la un ansamblu prezidențial din Camp David, Maryland și cu președintele Afganistanului, dar că a decis să oprească imediat discuțiile atunci când insurgenții au spus că se află în spatele atacului.

„Dacă nu pot fi de acord cu încetarea focului în timpul acestor discuții importante de pace și chiar ar ucide 12 oameni nevinovați, atunci probabil că nu au puterea de a negocia un acord semnificativ”, a declarat Trump pe Twitter.

Anunțul surpriză al președintelui SUA pune sub semnul întrebării viitorul proiectului de acord elaborat săptămâna trecută de Zalmay Khalilzad, trimisul special al SUA pentru pace în Afganistan, pentru o retragere de mii de trupe americane în lunile următoare.

Talibanii nu au reacționat, încă, după anunțul președintelui SUA care pare că i-a luat prin surprindere.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22