Donald Trump atacă serviciile secrete americane: Vor sa fabrice un caz pe tema Rusiei

Vlad Toma | 04.01.2017

Donald Trump, președintele-ales al SUA, a atacat serviciile secrete americane, dupa ce acestea au amanat cu cateva zile raportul pe tema implicarii Rusiei in campania electorala pentru alegerile prezidentiale din SUA.

Pe aceeași temă

 

"Raportul serviciilor pe tema atacurilor ciberentice ale Rusiei a fost amanat pana vineri, poate e nevoie de mai mult timp pentru a fabrica un caz. Foarte ciudat!", a scris Trump pe contul sau de Twitter.

 

Sean Spicer, viitorul secretarul de presa al Casei Albe in administratia Trump, a declarat, intr-un interviu pentru canalul de televiziune ABC, ca decizia Casei Albe de a expulza 35 de posibili spioni rusi ar putea fi disproportionata in raport cu presupusele actiuni ale Rusiei, afirmand ca trebuie facuta o distinctie clara intre un raspuns diplomatic si o razbunare politica.

 

Spicer a mai afirmat ca Trump va cere informații serviciilor secrete americane, după ce presedintele Obama a impus sanctiuni contra a doua servicii secrete rusesti, acuzandu-le ca ar fi fost implicate in campania electorala pentru alegerile prezidentiale din SUA.

 

Trump urma sa se intalneasca in aceasta saptamana cu reprezentantii mai multor servicii secrete americane pentru a cere mai multe informatii despre aceste expulzari. El s-a declarat sceptic in privinta acuzatiilor pe care mai multi oficiali SUA le aduc Rusiei in privinta coordonarii unor atacuri cibernetice asupra mai multor calculatoare ale unor oficiali ai Partidului Democrat, in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale.

 

Presedintele ales al SUA l-a laudat zilele trecute pe Vladimir Putin, afirmand ca acesta este "foarte destept" pentru ca nu a raspuns cu aceeasi moneda sactiunilor impuse de presedintele Obama si a transmis ca Rusia va lua o decizie in privinta relatiilor cu SUA doar dupa instalarea presedintelui Trump.

 
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22