Donald Trump, caracterizat drept rasist, demagog si bufon, in Parlamentul Britanic

Vlad Toma | 19.01.2016

Mai multi membri ai Parlamentului britanic au dezbatut ieri o petiţie care cerea ca Marea Britanie să-i interzică lui Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidentiale din SUA, sa intre pe teritoriul său.

Pe aceeași temă

 

În timpul dezbaterilor, Trump a fost caracterizat drept rasist, demagog si bufon, anunta The Guardian.

 

Trump a fost atacat pentru afirmatiile sale despre musulmani, despre femei, despre persoanele cu dizabilitati si despre incalzirea globala, fiind acuzat ca ar incerca sa provoace o intensificare a urii populatiei fata de minoritati.

 

Majoritatea parlamentarilor insa, atat la stanga cat si la dreapta, au respins ideea de a-i interzice acestuia sa intre în Marea Britaniei, unii considerand ca o astfel de hotarare i-ar permite sa pozeze în victima si sa-si faca publicitate.

 

 

Analiza facuta de cei 50 de parlamentari care au participat la dezbatere a avut la baza o petitie semnata de mai mult de 500 de mii de cetateni.

 

Trump a provocat o unanima condamnare internationala cand a cerut o “interzicerea totala a accesului musulmanilor in Statele Unite pana cand reprezentantii tarii reuşesc să lămurească problemele provocate de acestia.

 

El a mai afirmat ca in Londra ar exista locuri in care emigrantii sunt atat de radicalizati incat politia nu indrazneste sa intre.

 

Membrii Partidului National Scotian au sustinut cel mai mult votarea interdictiei in timp ce atat Partidul Conservator cat si Partidul Laburist s-au opus acesteia.

 

Tasmina Ahmed-Sheikh, membra a PNS, a declarat ca Trump este rasist si ca ea votează pentru interdictie deoarece cuvintele acestuia despre musulmani i se aplica si ei, familiei si prietenilor sai.

 

Tulip Siddiq, parlamentar al Partidului Laburist, a sustinut de asemenea votarea interdictiei, spunand ca cetatenii care au semnat petitia au simtit ca acest om nociv trebuie impiedicat sa intre in Marea Britanie. Ea a mai spus ca Trump e un pericol pentru siguranta sociala si ca votantii sai sunt ingrijorati deoarece numărul infractiunilor provocate de ura fata de musulmani pot creşte in urma unui astfel de discurs.“Libertatea exprimarii trebuie sa se opreasca acolo unde ajunge sa se transforme intr-o ideologie violente, ceea ce mi se pare ca se intampla in cazul Trump,” a mai declarat ea.


Jack Dromey, un membru al Partidului Laburist, a sustinut de asemenea votarea unei interdictii, declarand ca Trump ar putea sa-i faca pe tinerii vulnerabili sa cada in extremismul Statului Islamic. “Am greşi daca am lasă sa intre in tara un individ care demonizeaza musulmani, asta ar fi periculos si ar duce la scindarea societatii”, a spus acesta.

 

Keir Starmer, membru al Home Office, s-a opus votarii unei astfel de interdictii considerand ca o mai buna solutie ar fi ca Trump sa fie invitat sa viziteze comunitatile multiculturale din Marea Britanie.

 

Parlamentarul Naz Shah a declarat ca ii intelege pe cei care au semnat petitia dar este impotriva interdictiei iar parlamentarul Paul Flynn a declarat ca o astfel de interditie i-ar permite lui Trump sa pozeze in victima.

 

Trump a amenintat ca isi va retrage cele 700 milioane de lire investite in terenuri de golf in Scoţia, dacă îi va fi interzis sa intre in Marea Britanie, fiind insa destul de improbabil ca aceasta interdictie va fi votata.

 

David Cameron s-a pronuntat de asemenea impotriva interdictiei, condamnand insa comentariile lui Trump despre musulmani. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22