Donald Trump: Este posibil sa ajungem la un conflict mare-mare cu Coreea de Nord

E.b. | 28.04.2017

Donald Trump, presedintele SUA, sustine ca exista in continuare posibilitatea unui conflict "mare-mare" ca urmare a exarcebarii tensiunilor dintre Washington si Phenian. "Ar fi minunat sa rezolvam lucrurile intr-un mod diplomatic, dar este extrem de dificil", a declarat Trump.

Pe aceeași temă


 
    

 

"Este posibil sa ajungem la un conflict mare-mare cu Coreea de Nord. Absolut!", a declarat liderul american intr-un interviu care marcheaza primele o suta de zile de la investirea miliardarului republican la Casa Alba, transmite Reuters, preluata de ziare.com.

 

Totusi, Trump sustine ca vrea o solutie pasnica pentru aceasta criza, care a cauzat probleme mai multor presedinti de la Washington.

 

In acest sens, administratia prezidentiala pregateste noi sanctiuni economice impotriva regimului nord-coreean, desi nu s-a renuntat la o optiune militara pentru a contracara amenintarea Phenianului.

 

"Ar fi minunat sa rezolvam lucrurile intr-un mod diplomatic, dar este extrem de dificil", a declarat Trump.

 

Donald Trump a precizat ca regimul nord-coreean reprezinta in acest moment cea mai mare provocare globala si l-a laudat pe presedintele Xi Jinping pentru sprijinul acordat de Beijing in incercarea de a limita actiunile Phenianului.

 

"Cred ca el se straduie foarte tare. Cu siguranta ca nu vrea sa vada tensiuni si moarte. Nu vrea sa vada asa ceva. El este un om bun. Este un om foarte bun si am avut ocazia sa-l cunosc foarte bine. Dar el iubeste China si ii iubeste pe oamenii din China", a declarat liderul american cu privire la presedintele Xi Jinping.

 

Aceste comentarii vin la doar o zi dupa ce administratia prezidentiala a catalogat regimul nord-coreean drept "o amenintare urgenta la adresa securitatii nationale si o prioritate pentru politica externa". Statele Unite se concentreaza pe punerea unei presiuni diplomatice si economice, inclusiv prin cooperarea Chinei impotriva regimului de la Phenian.

 

Donald Trump a precizat ca actiunile sale pornesc de la ideea ca liderul nord-coreean este o persoana rationala.

 

"Are 27 de ani. Tatal sau a murit si el a preluat un regim. Deci poti sa spui ce vrei, dar nu este usor, in special la aceasta varsta. Nu-l laud, dar zic ca este o chestie foarte grea pe care sa o faci... Sper ca este rational", a declarat presedintele de la Casa Alba.

 

De asemenea, liderul american a sustinut ca este pregatit sa discute din nou cu presedinta taiwaneza, dupa ce o prima convorbire telefonica a starnit la finele anului trecut furia Beijingului si a reprezentat o incalcare flagranta a politicii unei "singure Chine".
    
    
    
    

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22