Donald Trump îi cere Moscovei să se detașeze de ”animalul” Bashar al-Assad

Dora Vulcan | 12.04.2017

Rusia a exprimat preocupări grave privind atacul "ilegal" comis de SUA în Siria, denunţând comportamentul "foarte ambiguu" şi "contradictoriu" al Washingtonului, în contextul în care preşedintele Donald Trump i-a cerut Moscovei să se distanţeze de liderul sirian, Bashar al-Assad, numindu-l "animal".

Pe aceeași temă

 

 

 

 În cadrul întrevederii cu secretarul de Stat american, Rex Tillerson, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că încearcă să înţeleagă "adevăratele intenţii" ale Administraţiei Donald Trump, subliniind că Moscova are numeroase întrebări referitoare la politicile "foarte ambigue" şi "contradictorii" ale Washingtonului.

 

"În ultima vreme, am asistat la acţiuni foarte alarmante, cu acel atac ilegal în Siria", a declarat Serghei Lavrov, referindu-se la bombardamentul cu rachete de croazieră lansat de Washington asupra unei baze siriene.

 

"Considerăm că este de maximă importanţă evitarea riscului repetării unor acţiuni similare în viitor", a adăugat Serghei Lavrov.

 

La rândul său, preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat în termeni duri susţinerea oferită de Rusia regimului Bashar al-Assad.

 

"Sincer, Vladimir Putin oferă susţinere unei persoane care este cu adevărat o persoană rea. Cred că acest lucru este foarte rău pentru Rusia. Cred că este foarte rău pentru omenire", a afirmat Donald Trump într-un interviu acordat postului Fox Business Network, citat de Mediafax.

 

Referindu-se strict la Bashar al-Assad, Donald Trump a adăugat: "Este un animal".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22