Donald Trump le-a spus apropiaţilor că nu intenţionează să-şi recunoască înfrângerea

Redactia | 07.11.2020

Donald Trump le-a spus apropiaţilor că nu intenţioneză să-şi recunoască înfrângerea în ciuda oricărui rezultat şi va continua lupta în instanţă – surse CNN.

Pe aceeași temă

În discuţiile sale din ultimele zile cu aliaţii săi Donald Trump ar fi spus că nu are nicio intenţie de a-şi recunoaşte înfrângerea, potrivit unor surse apropiate preşedintelui, citate de CNN.


Deşi în statele-cheie Trump este în urma lui Biden, actualul preşednte nu a pregătit niciun discurs în care să îşi recunoască înfrângerea.

Poziţia lui a fost susţină până acum şi de cei din jurul său, precum principalii consilieri şi fiii săi, care au depus un efort agresiv în instanţă pentru a contesta rezultatele şi pentru a pune presiune pe Republicani să îl susţină în continuare pe preşedinte.

Consilierii săi, inclusiv şeful său de cabinet, Mark Meadows, nu au încercat să îl convingă pe preşedinte cu privire la realitatea votului. Potrivit CNN, aceştia l-au susţinut în ideea că alegerile au fost fraudate. Această atitudine i-a iritat pe unii colaboratori, care consideră că Meadows îi alimentează preşedintelui convingerea că a avut loc o fraudă, iar rezultatul scrutinului este ilegitim.

Vicepreşedintele Mike Pence, care nu a mai fost văzut de miercuri dimineaţă, caută fonduri pentru acţiunile în instanţă ale lui Trump, pentru a-i face pe plac preşedintelui.

Potrivit informaţiilor CNN, preşedintele şi-a petrecut ziua de vineri nervos şi frustrat, urmărind ştirile de la televizor şi acuzând că nu este apărat de suficienţi oameni în presă.

Trump a dat publicităţii şi un comunicat, în care a dat de înţeles că va continua să conteste rezultatele alegerilor în instanţă.

„Nu mai este vorba doar despre aceste alegeri. Este vorba despre integritatea întregului nostru proces electoral”, a spus el.

Potrivit apropiaţilor săi, Trump a început deja să le spună consilierilor că nu mai crede într-o victorie miraculoasă, pe ultima sută de metri. El speră însă că o luptă îndelungată în instanţă, împreună cu o retorică agresivă privind frauda electorală, va crea suficientă îndoială în societate pentru ca el să poată refuza să accepte rezultatele oficiale.

Trei persoane au dezvăluit pentru CNN că preşedintele îşi va epuiza toate căile legale de atac, înainte de a recunoaşte înfrângerea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22