Donald Trump le-a spus liderilor Uniunii Europene ca germanii «sunt rai, foarte rai»

E.b. | 26.05.2017

Presedintele american Donald Trump a criticat dur Germania la o reuniune cu liderii Uniunii Europene. Juncker, presedintele Comisiei Europene, a intervenit pentru a apara Germania. Nici Cancelaria germana si nici Casa Alba nu au comentat imediat cu privire la declaratiile lui Trump.

Pe aceeași temă

 
 

    

Germanii sunt rai, foarte rai”, a declarat Donald Trump intr-o reuniune cu presedintii Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker, Consiliului European Donald Tusk si alti oficiali de rang inalt, la Bruxelles, potrivit Der Spiegel.Uitati-va la milioanele de masini pe care le vand in Statele Unite. Teribil. Vom opri asta, ar fi spus el, potrivit unor participanti la reuniune”.

 

Juncker a intervenit, potrivit aceleiasi surse, pentru a apara Germania. El a subliniat ca liberul schimb este in avantajul tuturor. Donald Trump si cancelarul german Angela Merkel urmeaza sa se intalneasca vineri, la summitul G7 de la Taormina, in Italia.

 

Nici Cancelaria germana si nici Casa Alba nu au comentat imediat cu privire la declaratiile lui Trump

 

Seful statului american a facut aceste declaratii in cursul unei vizite la Bruxelles in care i-a dojenit pe membrii NATO ca ”nu platesc ceea ce ar trebui sa plateasca” si in care nu si-a asumat angajamentul fata de garantiile apararii colective. Trump a atacat atat Germania, cat si pe Merkel, inca dinainte sa fie ales.

 

In cadrul agendei sale economice nationaliste, Trump a denuntat excedentul substantial al Germaniei in comertul cu Statele Unite si a amenintat ca va introduce taxe vamale. Dupa ce a catalogat intalnirea cu Merkel la Washington, in martie, drept ”grozava”, Trump a acuzat in urmatoarea zi Germania ca datoreaza ”sume vaste de bani” NATO si Statelor Unite.

 

Merkel l-a sunat pe Trump, dupa ce a fost ales, pentru a apara valorile democratiei occidentale, in urma unei campanii extrem de dure si care a provocat dezbinare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22