Donald Trump şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024. Cum a reacționat Joe Biden

L. G. | 16.11.2022

Donald Trump și-a anunțat candidatura la prezidențialele din 2024, susținând că America s-a „întors”. Biden a reacționat imediat spunând că „Trump a dezamăgit America”.

Pe aceeași temă

Fostul preşedinte american a oficializat această candidatură într-un document transmis Comisiei Electorale Federale cu câteva momente înainte de a face anunţul în faţa susţinătorilor săi la reşedinţa din Mar-a-Lago, Florida.

Donald Trump a dat asigurări că America s-a „întors”, imediat după oficializarea candidaturii la preşedinţia Statelor Unite.

Miliardarul republican a reamintit, în termeni pozitivi, situaţia naţiunii din primul său mandat, descriind o ţară prosperă şi respectată pe scena internaţională în faţa unei audienţe formate din activişti loiali, adunaţi în marea sală de recepţie din luxoasa sa reşedinţă.

"Revenirea Americii începe chiar acum. Aceasta nu este doar o campanie, este o misiune de salvare a țării. Vom zdrobi forțele tiraniei și vom dezlănțui gloria libertății pentru noi, pentru copiii noștri și pentru generațiile care vor veni. Epoca de aur a Americii ne așteaptă. Și împreună vom face America puternică din nou! Vom face America bogată din nou! Vom face America tare din nou! Vom face America mândră din nou! Vom face America sigură din nou! Vom face America glorioasă din nou! Și vom face America măreață din nou! Vă mulțumesc foarte mult! Dumnezeu să vă binecuvânteze! Mulțumesc!", a spus Trump.

Biden: Trump a dezamăgit America

În timp ce predecesorul său Donald Trump a anunţat o a treia candidatură la Casa Albă, preşedintele Joe Biden a scris pe Twitter: "Donald Trump a dezamăgit America", transmite CNN, informează News.ro.

Tweetul de pe contul oficial al lui Biden include un videoclip care atacă bilanţul lui Trump în funcţie, inclusiv în ceea ce priveşte economia, locurile de muncă, asistenţa medicală, „alinierea extremiştilor”, „atacarea drepturilor femeilor” şi „incitarea unei mulţimi violente”.

Mesajul a apărut la jumătatea discursului de anunţare a camdidaturii lui Trump de la Mar-a-Lago.

Biden a trimis, de asemenea, un apel de strângere de fonduri prin SMS către lista de SMS a Comitetului Naţional Democrat (DNC).

„Sunt preşedintele Biden, iar acest lucru este urgent. Trump tocmai a anunţat că va candida din nou la preşedinţie. Puteţi să trimiteţi urgent 20 de dolari la DNC? txt.democrats.org/fg2”, scria în text.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Donald Trump failed America. <a href="https://t.co/fylyocYcse">pic.twitter.com/fylyocYcse</a></p>&mdash; Joe Biden (@JoeBiden) <a href="https://twitter.com/JoeBiden/status/1592704151384985602?ref_src=twsrc%5Etfw">November 16, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22