Donald Trump și-a fraudat admiterea la facultate - dezvăluirile nepoatei lui Trump

Redactia | 09.07.2020

SUA. Nepoata lui Donald Trump dezvăluie faptul că acesta ar fi intrat prin fraudă la facultate, plătind pe altcineva să dea examenul de admitere în locul său.

Pe aceeași temă

Presa din SUA publică deja pasaje din cartea nepoatei lui Donald Trump – „Prea mult și niciodată suficient: Cum l-a creat familia mea pe cel mai periculos om de pe Pământ”.

De profesie psiholog, Mary Trump este fiica fratelui mai mare (decedat la 41 de ani) al actualului președinte.

Ea își descrie unchiul drept un “sociopat cu delirul propriei măreții”, victimă el însuși a comportamentului abuziv al tatălui său, mogulul imobiliar Fred Trump Sr. (decedat în 1999), scrie New York Times.

Presa din SUA a intrat în posesia cărții înainte de publicare și prezintă principalele dezvăluiri:

  • Donald Trump ar fi plătit pe cineva să dea examenul de admitere în locul său la Universitatea Wharton. Universitatea a anunțat anul trecut că orice dovadă a fraudării unui examen din trecut poate duce la retragerea diplomei pentru orice candidat care a studiat în instituție.

  • În momentul în care fratele său, Fred Jr., a decedat (de o boală asociată consumului de alcool), Donald s-a dus la cinema să vadă un film. De fapt, niciun membru al familiei Trump nu s-a aflat la spital în momentul în care Fred a decedat. Mary spune în carte că tatăl celor doi, Fred Trump Sr, obișnuia să îi spună lui Fred că “Donald valorează de 10 ori mai mult decât el”.

  • Ca om de afaceri, Donald Trump nu s-a ridicat prin forțe proprii, ci a fost salvat de la faliment de tatăl său, în 1990, cu 400 de milioane de dolari. Aceste dezvăluiri, publicate în urmă cu câțiva ani de New York Times, au avut-o drept sursă chiar pe Mary Trump, care recunoaște acum că ea este cea care a furnizat jurnaliștilor documentele fiscale ce ar dovedi frauda făcută de Donald Trump. Schema respectivă nu a fost niciodată investigată de justiția americană.

  • Mary Trump îl descrie pe Donald drept un „sociopat bine integrat social”. Spune că a suferit în copilărie multe traume din cauza tatălui, care era foarte dur și care îl ura pe fiul său cel mare, Fred. “Donald a suferit privațiuni care au lăsat amprente adânci asupra sa. Trăsăturile de personalitate care au rezultat sunt narcisimul, delirul măreției proprii și chiar predispoziția spre hărțuire”

Cartea lui Mary Trump va fi publicată pe 14 iulie, după ce o instanță a respins solicitarea apropiaților președintelui de a o bloca.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22