Donald Trump și-a lansat oficial candidatura pentru al doilea mandat de președinte al SUA

Laurentiu Gheorghe | 19.06.2019

În aclamațiile mulțimii venită să-l susțină, Donald Trump și-a anunțat la Orlando (Florida) debutul oficial al campaniei pentru obținerea în 2020 a unui nou mandat la Casa Albă.

Pe aceeași temă

În discursul de o oră și jumătate susținut în fața suporterilor, Trump a insistat pe starea excelentă a economiei americane și a evidențiat câștigurile marilor sale linii de politică economică, printre care și impunerea de tarife comerciale Chinei. Președintele a criticat dur politicile socialiste ale Partidului Democrat.

Cu cravată roşie, miliardarul republican şi-a făcut intrarea, însoţit de soţia sa, Melania, pe scena de la Amway Center din Orlando în faţa miilor de suporteri purtând şapca emblematică de culoare roşie „Make America great again” (Să redăm măreţia Americii). „Am pornit!”, a afirmat vicepreşedintele Mike Pence cu câteva minute mai devreme. „America s-a întors şi nu este decât începutul!”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

„Lumea întreagă invidiază economia noastră care este poate cea mai bună economie din istoria ţării”, a adăugat el.

Trump a anunțat în timpul lansării că în cel de-al doilea mandat SUA vor găsi tratamentul pentru eradicarea SIDA, a cancerului, și că va punea fundația pentru asolizarea pe Marte.

Donald Trump se situa pe locul al şaselea, în urma a cinci democraţi, într-un sondaj de opinie dat publicităţii duminică de canalul de televiziune Fox News. Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, a obţinut 49% din intenţiile de vot, faţă de 39% cât i-au revenit lui Trump, potrivit Agerpres.

Un sondaj al universităţii Quinnipiac, publicat marţi, îl arată învins în Florida în faţa mai multor democraţi angajaţi în alegerile primare. Dacă Joe Biden ar fi de exemplu candidatul Partidului Democrat, el ar câştiga în acest stat-cheie cu 50% din voturi faţă de 41% pentru Donald Trump.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22