Donald Trump vrea sa ii faca pe musulmani aliati in lupta impotriva terorismului VIDEO

E.b. | 22.05.2017

Presedintele Donald Trump a incercat sa clarifice, duminica, in cadrul unui discurs in Arabia Saudita, faptul ca Statele Unite nu se afla in razboi cu Islamul, potrivit unui comunicat transmis de Casa Alba.

Pe aceeași temă

 

 

Totodata, acesta a definit lupta impotriva gruparilor teroriste ca pe o "batalie intre bine si rau", relateaza CNN. Presedintele american a anunţat si semnarea unui acord destinat blocării finanţării pentru grupările teroriste islamiste.

 

Plecand de la retorica islamofoba pe care a folosit-o uneori in timpul campaniei, Trump a vorbit impotriva ideologiei politice militante a "extremismului islamist".

 

Trump a incercat sa transmita semnale ca face diferenta intre islam si ideologia care alimenteaza grupuri teroriste precum ISIS. "Aceasta nu este o batalie intre diferite religii, secte diferite sau civilizatii diferite", spune Trump, potrivit remarcilor pregatite. "Aceasta este o batalie intre criminalii barbari care incearca sa elimine viata si oameni decenti de toate religiile care incearca sa o protejeze. Aceasta este o lupta intre bine si rau". 

 

Prin acest discurs, Trump vizeaza sa restabileasca relatia cu lumea musulmana, dupa ce a facut o serie de remarci islamofobe in campanie prezidentiala si a cerut interzicerea accesului musulmanilor in Statele Unite. 

 

 

 

 

Trump a incercat sa accelereze lupta impotriva ISIS in Irak si Siria si da semnale ca intelege ca are nevoie de o relatie mai constructiva cu tarile musulmane, in special cu cele din Orientul Mijlociu, daca spera sa reuseasca in scopul declarat de a distruge ISIS si alte grupari teroriste. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22