Donbas: Luptele se apropie de Severodonețk, situație „foarte dificilă”

L. G. | 25.05.2022

Luptele cu forțele ruse au ajuns la periferia orașului Severodonețk, un oraș din estul Ucrainei unde situația este „foarte dificilă”, a anunțat miercuri guvernatorul regiunii, citat de Le Figaro.

Pe aceeași temă

„Trupele rusești au avansat și sunt atât de aproape încât pot trage cu mortiere” asupra Severodonețk, a scris Serghii Haidai pe Telegram, adăugând că orașul „este pur și simplu distrus”.

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kirilo Budanov, a declarat că întârzierile în ceea ce privește livrările de arme occidentale pe linia frontului au făcut ca Ucraina să se confrunte cu o „lipsă catastrofală de arme grele”.

Haidai a afirmat că zona a rămas acum fără alimentare cu gaz și apa și electricitatea sunt limitate, după ce ultima stație de alimentare cu gaz a fost lovită.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că există rute alternative pentru aprovizionarea unităților ucrainene din Severodonețk, care este înconjurat pe trei părți de forțele rusești.

Obiectivul Rusiei este de a înconjura complet unitățile ucrainene din oraș, precum și din Lysychansk, aflat în apropiere, a adăugat el.

Forțele rusești încearcă să preia controlul asupra Severodonețkului, Lyschanskului și Rubizhnei pentru a plasa întreaga zonă Luhansk sub ocupație rusă.

Luhansk reprezintă jumătate din regiunea Donbas, unde Moscova și-a reorientat efortul de război. Mulți cred că președintele Putin ar putea revendica victoria în război dacă Rusia preia controlul asupra Donbasului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22