Doua bombardiere SUA survoleaza Coreea de Sud, dupa testele nucleare din Coreea de Nord

Vlad Toma | 13.09.2016

Doua bombardiere americane B1 au zburat astazi deasupra Coreei de Sud, pentru a demonstra sustinerea SUA pentru regimul de la Seul, la doar cateva zile dupa ce Coreea de Nord a efectuat un nou test nuclear, cel mai puternic de pana acum.

Pe aceeași temă

 

Sung Kim, delegatul american care se ocupa de Coreea de Nord, a declarat ca SUA raman deschise la un dialog autentic cu autoritatile de la Phenian, in vederea incheierii activitatilor nucleare ale acestui stat: "Scopul nostru este sa obtinem cea mai puternica rezolutie posibila in Consiliul de Securitate al ONU, rezolutie care sa includa noi sanctiuni cat mai rapide," a declarat Kim, citat de Reuters.

 

El a mai afirmat ca SUA vor lucra impreuna cu China, aliatul major al Coreei de Nord, pentru a inchide bresele ramase in rezolutiile existente: "Autoritatile de la Beijing au transmis foarte clar ca inteleg nevoia unei noi rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU, ca raspuns la ultimul test nuclear al Coreei de Nord", a mai spus Kim.

 

Televiziunea coreeana de stat a anuntat acum cateva zile, in urma testului nuclear, ca Phenianul poate acum aplica focoase nucleare pe rachetele balistice. S-a anuntat de asemenea ca nu au existat scurgeri de materiale nucleare in timpul testului si ca mediul nu a fost afectat, anunta Reuters.

 

Coreea de Sud, SUA si Japonia au reactionat imediat in urma noului test nuclear efectuat in Coreea de Nord. China si Franta au condamnat de asemenea testul nuclear efectuat de Coreea de Nord.

 

Barack Obama, presedintele american, a anuntat ca actiunile Coreei de Nord vor avea consecinte serioase si ca SUA vor face tot ceea ce este necesar pentru a proteja Coreea de Sud de amenintarile Phenianului.

 

Obama a discutat cu presedintele sud-coreean Park Geun-hye dupa ce Coreea de Sud a inregistrat un cutremur in Coreea de Nord pe care autoritatile de la Seul si Tokyo l-au considerat a fi un nou test nuclear.

 

SUA si Coreea de Sud au anuntat ca vor folosi toate mijloacele pentru a face Coreea de Nord sa-si abandoneze programul nuclear, inclusiv prin adoptarea unei rezolutii a Consiliului de Securitate a ONU.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22