Doua femei il acuza pe Donald Trump de hartuire sexuala. Republicanul le acuza de calomnie

Vlad Toma | 13.10.2016

Doua femei l-au acuzat pe Donald Trump ca le-ar fi atins intr-un mod impropriu intr-un articol publicat ieri de New York Times.

Pe aceeași temă

 

Purtatorul de cuvant al candidatului republicanilor a clasificat aceste acuzatii drept fictiune, anunta Reuters.

 

Articolul din New York Times a fost urmat de o multime de afirmatii similare facute de alte femei, fapt care pune o presiune imensa asupra campaniei candidatului republicanilor, in special dupa inregistrarea aparuta saptamana trecuta in care acesta vorbeste despre modul in care se comporta in prezenta femeilor.

 

Jessica Leeds, una dintre cele doua femei, a aparut intr-o inregistrare si a descris modul in care Trump ar fi pipait-o, prin anii 80, intr-un avion.

 

A doua femeie, Rachel Crooks, a afirmat ca Trump ar fi sarutat-o fara consimtamantul ei in 2005.

 

Cei care conduc campania lui Trump au respins aceste afirmatii. Marc Kasowitz, avocatul lui Trump, a cerut retragerea acestui articol considerand ca acesta il calomniaza pe Trump  si amenintand ca ii va da in judecata pe cei implicati.

 

"Intregul articol este mincinos si New York Times nu ar trebui sa lanseze astfel de atacuri complet false impotriva lui Donald Trump", a spus Jason Miller, sef de campanie al lui Trump.

 

Un purtator de cuvant al New York Times a declarat ca ziarul nu va renunta la acest articol deoarece acesta intra in mod clar in categoria jurnalismului pus in serviciul public.

 

In urma articolului din New York Times au aparut mai multe marturii similare din partea altor femei, in diferite alte reviste.

 

***

 

In dezbaterea Clinton-Trump care a avut loc duminica, republicanul l-a atacat pe fostul presedinte Bill Clinton pentru modul in care acesta se comporta cu femeile si a amenintat-o pe Hillary Clinton ca va ajunge la inchisoare pentru ca a folosit un server privat de email in perioada in care a fost secretar de stat.

 

Cei doi candidati au discutat despre materialul video aparut recent, in care Trump foloseste un limbaj vulgar, descriindu-si propriul comportament cu diferite femei. Trump a declarat ca nu e nimic mai mult decat o "conversatie de vestiar". Bill Clinton a facut mult mai mult rau femeilor, a mai spus el.

 

Hillary Clinton a declarat ca afirmatiile lui Trump dovedesc ca acesta este nepotrivit pentru functia de presedinte al SUA: "A spus ca el nu este in realitate asa cum pare a fi in acel materialul video insa cred ca e clar pentru toti cei ce au vazut acel material ca el este exact asa cum apare acolo", a spus Clinton.

 

Mai multi republicani au anuntat ca nu il mai sustin pe Donald Trump in urma materialului video aparut zilele trecute.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22