Două vase cu migranţi au naufragiat în Marea Egee, cel puţin 14 morţi

Redactia | 25.12.2021

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa vineri în naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi la bord în Marea Egee, la câteva ore după alt naufragiu care a făcut 11 morţi, a anunţat paza de coastă greacă

Pe aceeași temă

Cele trei corpuri au fost recuperate şi 57 de persoane au fost salvate în urma acestui naufragiu în largul insulei Paros, potrivit sursei, notează AFP, citată de Agerpres.

Cu câteva ore mai devreme, 11 corpuri au fost recuperate după scufundarea unei ambarcaţiuni cu peste o sută de migranţi la bord, eşuată joi pe o mică insulă din sudul Greciei.

Aproximativ 90 de supravieţuitori, 52 de bărbaţi, 11 femei şi 27 de copii, au putut fi salvaţi şi evacuaţi vineri dimineaţă de pe această insuliţă situată la nord de insula greacă Antikythera, a precizat pentru AFP un responsabil al pazei de coastă elene.

„Căutările şi operaţiunile de salvare continuă pentru că încă nu este clar câte persoane se aflau la bordul ambarcaţiunii înainte de a se scufunda”, a adăugat el.

Naufragiul de joi a avut loc la o zi după răsturnarea unei bărci pneumatice care transporta migranţi în largul insulei Folegandros, tot în sudul Greciei, care a făcut cel puţin trei morţi.

Au fost salvate 13 persoane – în principal irakieni, dar şi sirieni şi egipteni -, dar alte zeci sunt încă dispărute, potrivit autorităţilor elene.

Supravieţuitorii au dat relatări contradictorii, unii spunând că iniţial erau 32 de persoane la bord, în timp ce alţii au estimat numărul la peste 50, a declarat pentru AFP un responsabil al pazei de coastă.

UNHCR, agenţia ONU pentru refugiaţi, a subliniat că naufragiul din largul insulei Folegandros a fost cea mai grav din acest an în Marea Egee.

Agenţia Naţiunilor Unite estimează că peste 2.500 de persoane au murit sau au dispărut pe mare încercând să ajungă în Europa între ianuarie şi noiembrie.

Aproape un milion de persoane, majoritatea refugiaţi sirieni, au ajuns în UE în 2015, după ce au călătorit din Turcia către insulele greceşti din apropiere.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22