Duma de Stat a votat în unanimitate anexarea celor patru regiuni din Ucraina ocupate de ruși

L. G. | 03.10.2022

Moscova nu știe însă cât teritoriu din Ucraina revendică: „Ne vom consulta în continuare cu populația” a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Pe aceeași temă

Tratatele internaționale prevăd, printre altele, stabilirea granițelor noilor entități ale Federaţiei. Granițele republicilor și regiunilor vor fi determinate de limitele teritoriului care „existau în ziua formării și acceptării lor în Federația Rusă". Tratatele internaționale precizează că frontierele asociate cu teritoriul unui stat străin vor constitui granița de stat a Federației Ruse.

Potrivit RIA Novosti, una dintre agențiile de presă ale statului rus, când a fost întrebat despre acest lucru luni în timpul conferinței sale zilnice de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a răspuns că:

„Vom continua să ne consultăm cu populația cu privire la acest lucru, totul depinde de voința lor”

Amintim că vinerea trecută, cu câteva ore înainte ca Vladimir Putin să formalizeze anexarea teritoriilor ucrainene ocupate, Dmitri Peskov a afirmat că Rusia va anexa inclusiv teritorii pe care forțele sale armate nu le controlează de fapt în regiunile Herson, Zaporojie și Donețk.

În Lugansk în schimb forțele armate rusești au reușit să cucerească întregul teritoriu al regiunii din estul Ucrainei încă de la începutul lunii iulie, odată cu căderea orașului Lisciansk. Însă în prezent nu este clar dacă forțele Moscovei și trupele separatiste controlează întregul teritoriu al Luganskului, date fiind avansurile recente ale armatei Ucrainene.

Presat de reporteri vinerea trecută să explice ce înseamnă că Rusia va anexa teritorii pe care nu le controlează, Peskov a spus că în cazul regiunilor Zaporojie și Herson „trebuie să clarific acest lucru. Vom clarifica totul astăzi”. După cum arată și declarația sa de astăzi, Kremlinul nu pare să fi luat o decizie în acest sens.

Rusia nu zice clar câte teritorii ucrainene a anexat, dar amenință că le va proteja cu armele nucleare

În discursul delirant pe care l-a ținut vineri la câteva ore după conferința de presă a lui Peskov, președintele Vladimir Putin a afirmat că va „proteja” pământurile nou anexate „cu toate forțele și mijloacele de care dispunem”.

„Aceasta este voința a milioane de oameni”, a declarat el cu referire la pseudo-referendumurile organizate de forțele de ocupație rusești din cele 4 regiuni ucrainene separatiste.

„Vreau ca autoritățile de la Kiev și adevărații lor stăpâni din Occident să mă audă. Pentru ca toată lumea să-și amintească. Oamenii care locuiesc în Lugansk și Donețk, Herson și Zaporojie devin cetățenii noștri. Pentru totdeauna”, a avertizat Putin.

Putin a vorbit din nou despre armele nucleare ale Rusiei și posibila lor folosire, afirmând că Statele Unite au creat un „precedent” prin bombardarea orașelor Hiroshima și Nagasaki în al Doilea Război Mondial.

Președintele Rusiei a amenințat explicit că va folosi „toate mijloacele” aflate la dispoziția sa pentru a apăra teritoriul Rusiei în discursul pe care l-a ținut pe 21 septembrie pentru a anunța decretarea mobilizării parțiale. „Aceasta nu este o cacealma”, a subliniat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22