După ce l-au ucis pe preotul bisericii, teroriştii au făcut o slujbă în arabă VIDEO

E.b. | 26.07.2016

Mărturie cutremurătoare a călugăriţei care a reuşit să fugă, într-un moment de neatenţie al teroriştilor, din biserica suburbiei Saint-Etienne-du-Rouvray din Normandia. Ea a povestit, la BFMTV, că atacatorii au oficiat o slujbă în arabă în lăcaşul de cult, pe care au filmat-o.

Pe aceeași temă

 

Mai mulţi oameni au fost luaţi ostatici, marţi, într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray (Franţa) de doi atacatori. Preotul care oficia o slujbă la acea oră a fost înjunghiat în gât cu un cuţit şi amurit. Cei doi terorişti au fost ucişi de forţele de ordine.

 

"Toată lumea striga: 'Opriţi-vă, nu vă daţi seama ce faceţi! Opriţi-vă'", a povestit călugăriţa, care a reuşit să fugă atunci când cei doi suspecţi de jihadism l-au atacat pe preot.

 

„Am reacţionat în momentul în care l-au atacat pe Jacques (Hamel – n.r.), pe care l-au îngenuncheat, nu au reuşit să îl facă să cadă. Atunci am fugit şi am ieşit repede. Ei (atacatorii – n.r.) erau ocupaţi să îl înjunghie, nu m-au văzut ieşind”, a adăugat femeia la BFMTV, preluat de news.ro.

 

„S-au înregistrat. Au făcut un fel de slujbă în jurul altarului, în arabă”, a precizat călugăriţa.

 

VEZI IMAGINI SI INREGISTRAREA MARTURIEI CALUGARITEI

 

 Doi atacatori au intrat în biserică în jurul orei locale 9.45 (10.45 ora României), în timpul slujbei, strigând "Allah Akbar" şi „DAESH”, acronimul folosit de francezi pentru organizaţia teroristă Stat Islamic, la intrarea în lăcaşul de cult.

 

Ei au luat ostatici un preot, două călugăriţe şi doi enoriaşi. O a treia călugăriţă aflată în lăcaşul de cult a reuşit să scape şi să dea alarma.

 

Agresorii l-au ucis pe preotul Jacques Hamel, în vârstă de circa 85 de ani, pe care l-au înjunghiat în gât şi au rănit grav un enoriaş, care se află în prezent „între viaţă şi moarte”, a anunţat Ministerul de Interne.

 

Ei au fost ucişi de forţele de ordine, care au dat asaltul în jurul orei locale 11 (12 ora României).

 

Atacul a fost revendicat de jihadiştii din Statul Islamic. Autorităţile au arestat un suspect care ar avea legătură cu unul dintre terorişti.

 

Biserica vizată se afla pe o listă cu ţinte a unui bărbat suspectat că este membru ISIS care a fost arestat anul trecut, relatează Daily Express.

 

Unul dintre atacatorii de marţi a fost condamnat în 2015  la un an de închisoare, după ce a încercat să ajungă în Siria. Bărbatul a fost eliberat în luna martie, dar ar fi purtat o brăţară electronică.

 

De altfel, ambii atacatori erau cunoscuţi forţelor de ordine „pentru infracţiuni şi radicalizare”, a declarat o sursă din Poliţie pentru portalul 20 Minutes.

 

Această luare de ostatici are loc la 12 zile după atacul cu un camion, în seara lui 14 iulie, pe Promenade des Anglais, la Nisa, soldat cu 84 de morţi şi 300 de răniţi, revendicat de organizaţia johadistă Statul Islamic.

 

Ameninţarea cu un atac asupra unui loc de cult creştin a planat în ultimele luni în Franţa, după un plan de atentat eşuat, în aprilie 2015, vizând o biserică catolică din Villejuif (Val-de-Marne).
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22