După ce s-a predat FBI, Manafort, ex-șef de campanie al lui Trump, în arest la domiciliu

Dora Vulcan | 30.10.2017

Paul Manafort, fostul sef de campanie al lui Donald Trump a fost inculpat si s-a predat FBI. Manafort s-a prezentat luni dimineata la FBI, insotit de avocatul sau. Inculparea sa nu are nicio legătură cu campania lui Trump.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE -  Fostul director de campanie a lui Donald Trump, Paul Manafort, a fost plasat luni in arest la domiciliu, anunta Reuters. Manafort sosise luni dimineata la FBI, dupa ce fusese somat de justitie sa se predea autoritatilor federale. El a depus o garanție de 10 milioane de dolari.

 

***

 

Initial, acuzatiile care i se aduceau acestuia au fost secrete, dar apoi presa straina a transmis ca este vorba despre 12 capete de acuzare, printre care complot impotriva SUA, spalare de bani, fals in declaratii si nedeclararea unor conturi detinute in strainatate. Actul de inculpare - de 31 de pagini - nu face insa vreo referire la campania prezidentiala a lui Donald Trump, noteaza News.ro, care citează New York Times.

 

In acest document nu este sugerata nici vreo complicitate intre echipa de campanie a candidatului republican si autoritatile ruse vizand o falsificare a rezultatului scrutinului. Mentionam ca dupa anuntul privind inculparea si predarea sa, presa a scris ca ar avea legatura cu ancheta privind implicarea agentilor rusi in campania electorala din SUA, avand in vedere ca Manafort era cercetat in aceasta.

 

Acuzat in ancheta de acum mai este si Rick Gates, un fost asociat al lui Manafort, care ar urma sa se predea tot luni.

 

Lui Manafort si asociatului sau Richard Gates li se reproseaza in principal activitati nedeclarate de lobby si consultanta in favoarea fostului presedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici. Peste 75 de milioane de dolari a trecut prin conturi offshore administrate de cei doi.

 

Paul Manafort este acuzat ca a "spalat" numai el suma de 18 milioane de dolari, scrie AFP, preluat de ziare.com.

 

Astfel, capetele de acuzare, validate vineri de un mare juriu federal, vizeaza fapte de coruptie in vederea spalarii de bani, incalcarea legilor federale cu privire la lobby si activitati bancare, se precizeaza intr-un comunicat difuzat de serviciile lui Mueller, ctat de Reuters.

 

Cei doi sunt acuzati, de asemenea, de fals in declaratii si disimularea unor conturi bancare in strainatate.

 

Si in luna iulie, Manafort a fost anchetat pentru o posibila infractiune de spalare de bani.

 

Inca din vara se astepta ca Manafort sa fie inculpat, dupa ce agentii FBI i-au perchezitionat casa, in august, si l-au avertizat ca urmeaza sa fie acuzat. Acest avertisment a lansat speculatii cu privire la faptul ca fostul sef de campanie al lui Trump ar urma sa incheie o intelegere pentru a scapa de urmarirea penala. Autoritatile au ridicat atunci din casa lui Manafort documente si computere.

 

Paul Manafort a fost seful echipei de campanie a lui Donald Trump, dar a demisionat din functie in august 2016, in urma unor restructurari, dar si pe fondul acuzatiilor ca ar fi primit bani din partea unor grupuri proruse.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22