După victoria lui Trump, 200 de naţiuni şi-au reafirmat susţinerea pentru acordul climatic

E.b. | 18.11.2016

Aproape 200 de state ale lumii şi-au reafirmat susţinerea pentru acordul climatic de la Paris, în timp ce discuţiile au fost marcate de îngrijorările reale cu privire la retragerea Statelor Unite după victoria republicanului Donald Trump.

Pe aceeași temă

 

 

”Noi solicităm ca cel mai mare angajament politic să fie destinat luptei împotriva încălzirii globale, este o problemă urgentă”, se arată în Proclamaţia de la Marrakesh, după cum transmitetransmite Reuters, prelută de News.ro.

 

De asemenea, reprezentanţii celor aproximativ 200 de state au avertizat că clima se încălzeşte extrem de repede, iar umanitatea are o datorie urgentă de a găsi o soluţie faţă de aceste noi confruntări.

 

Experţii Naţiunilor Unite au avertizat săptămâna trecută că preşedintele ales Donald Trump ar putea să utilizeze mai multe scurtături legale pentru a retrage Statele Unite în maximum un an din acordul climatic de la Paris. 

 

Prezidenţiabilul republican a promis încă din timpul campaniei electorale că vrea să renunţe la orice acord climatic şi a negat vehement existenţa încălzirii globale, susţinând că interesele economice ale americanilor sunt mai importante.

 

În mod normal, orice lider ar avea nevoie de o perioadă de patru ani pentru a putea să retragă o naţiune din acordul climatic de la Paris.

 

Donald Trump a susţinut că încălzirea globală este o farsă inventată de chinezi pentru a submina industria americană şi a precizta că va retrage Statele Unite din acordul climatic de la Paris. Peste 200 de naţiuni din întreaga lume au semnat acest acord climatic, care a intrat în vigoare începând cu 4 noiembrie 2016.

 

Acordul climatic îşi propune să reducă treptat în acest secol emisiile de gaze de seră şi să convingă statele lumii să renunţe la combustibilii fosili. Însă, acordul precizează în articolul 28 că fiecare stat care doreşte să se retragă trebuie să treacă printr-o perioadă de aşteptare de minimum patru ani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22