După anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială, biletele de avion s-au epuizat imediat

L. G. | 21.09.2022

Aproape toate zborurile din Rusia către destinații din străinătate disponibile se epuizaseră, miercuri, după ce Vladimir Putin a anunțat o mobilizare „parțială”.

Pe aceeași temă

Biletele cu plecare din Rusia s-au epuizat rapid miercuri după ce Putin a decretat mobilizarea parțială a 300.000 de cadre militare în rezervă. Anunțul făcut de președintele rus miercuri dimineață i-a speriat pe bărbații cu vârste de mobilizare că nu li se va mai permite să părăsească Rusia.

Deși ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a spus că vor fi chemați în armată doar cei cu experiență de cadre profesioniste și că studenții și cei care au efectuat doar stagiul militar nu vor fi mobilizați, bărbații cu vârste între 18 și 65 de ani care dispuneau de banii necesari s-au înghesuit să-și procure bilete ca să părăsească cât mai repede țara.

Datele Google Trends au arătat o creștere a căutărilor pe Aviasales, care este cel mai popular site web din Rusia pentru achiziționarea de zboruri.

Zborurile directe de la Moscova la Istanbul în Turcia și Erevan în Armenia, ambele destinații care permit rușilor să intre fără viză, au fost epuizate miercuri, potrivit datelor Aviasales.

Unele rute cu escale, inclusiv cele de la Moscova la Tbilisi, au fost, de asemenea, indisponibile, în timp ce cele mai ieftine zboruri din capitală către Dubai costau peste 300.000 de ruble (5.000 USD) - de aproximativ cinci ori salariul mediu lunar.

Până la prânz, ora Moscovei, zborurile directe din capitala Rusiei către Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan și Kârgâzstan nu mai apăreau pe site.

Sky News transmite, de asemenea, că prețul biletelor de avion a explodat, în timp ce pentru unele rute s-au vândut în întregime în urma anunțului lui Vladimir Putin. Zborurile Turkish Airlines de la Moscova către orașe precum Istanbul și Belgrad se numără printre cele afectate.

Marți noapte, analistul militar Konrad Muzyka a distribuit o captură de ecran care arată că un bilet pentru miercuri costa 80.000 de ruble, ceea ce înseamnă aproape 1.200 de lire sterline

Le Monde scrie că, pe fondul unui apel la mobilizare militară, companiile aeriene rusești ar fi primit dispoziție să nu mai vândă bilete bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, cu excepția celor care au o dispensă emisă de Ministerul Apărării.

Aeroflot și companiile sale afiliate Rossiya și Pobeda au anunțat însă că funcționează ca de obicei și nu au introdus nicio restricție privind emiterea biletelor, potrivit unui comunicat de presă al companiei aeriene, citat de TASS.

Aproape 300.000 de rezerviști sunt în prezent afectați de acest apel la mobilizare, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. În discursul său către națiune, Vladimir Putin a precizat că mobilizarea acestor forțe civile este efectivă începând cu ziua de azi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22