Echipa lui Clinton cere FBI sa spuna ce stie despre legaturile lui Trump cu Rusia

Vlad Toma | 02.11.2016

Robby Mook, directorul de campanie al lui Hillary Clinton a solicitat FBI sa faca publice informatiile pe care le detine despre legaturile lui Donald Trump cu Rusia, acuzand aceasta institutie ca isi face publice cercetarile in privinta emailului lui Hillary Clinton dar nu spune nimic despre candidatul republican.

Pe aceeași temă

 

FBI a deschis acum cateva luni o ancheta preliminara in privinta informatiilor legate de faptul ca Trump si asociatii sai ar fi avut intelegeri chestionabile cu diferiti afaceristi rusi, insa nu a descoperit nimic care sa duca la o investigatie a acestora, conform unor surse citate de Reuters.

 

FBI nu a discutat niciodata in mod public despre aceasta ancheta.

 

"Daca chiar vrei sa faci publice informatiile despre investigatiile legate de candidatii la prezidentiale atunci fa publice si informatiile pe care le ai despre Donald Trump. Informatiile pe care le ai despre legaturile acestuia cu rusii, de exemplu", a spus Mook, la CNN.

 

Echipa democratilor incearca sa raspunda astfel anuntului facut de directorul FBI in privinta mailurilor nou-descoperite care urmeaza sa fie investigate in cazul utilizarii de catre Clinton a unui server privat pentru informatiile clasificate cu care a lucrat in perioada in care a fost secretar de stat.

 

Clinton s-a declarat increzatoare ca FBI nu va gasi nimic problematic in aceste emailuri.

 

Trump in schimb le-a cerut celor care regreta ca au votat deja pentru Hillary Clinton sa-si anuleze votul si sa-l aleaga pe el, in cazul in care noile informatii prezentate de FBI i-au facut sa nu o mai sustina pe Clinton.

 

***

 

FBI a obtinut zilele trecute un mandat pentru investigarea unor noi mailuri trimise de pe serverul privat al lui Hillary Clinton, candidatul democratilor la alegerile prezidentiale, in perioada in care aceasta era secretar de stat.

 

Directorul FBI James Comey a trimis zilele trecute o scrisoare Congresului american in care anunta descoperirea unur noi mailuri care au legatura cu acest caz, dupa ce acum cateva luni anuntase ca investigatia mailurilor de pe serverul privat detinut de Hillary Clinton se incheie fara acuzarea acesteia.

 

FBI a recomandat in luna iulie a acestui an ca Hillary Clinton, candidatul democratilor la alegerile prezidentiale care vor avea loc in SUA in 8 noiembrie, sa nu fie pusa sub acuzare in cazul modului nesecurizat in care si-a folosit mailul in timp ce era secretar de stat.

 

FBI a precizat insa ca, desi nu a incalcat in mod efectiv nicio lege, Hillary Clinton si-a folosit mailul cu multa neglijenta, nefiind foarte atenta in privinta informatiilor clasificate cu care lucra, anunta Reuters.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22