Șefii FBI și NSA îl contrazic pe Donald Trump: Barack Obama nu a cerut interceptarea sa

Dora Vulcan | 20.03.2017

Directorul FBI James Comey l-a contrazis luni pe presedintele Donald Trump, care il acuzase in urma cu doua saptamani, pe Twitter, pe Barack Obama ca a plasat Trump Tower sub ascultare in timpul campaniei prezidentiale din 2016, scrie AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

"Departamentul nu are informatii care sa sustina aceste tweeturi", a spus James Comey la audierea sa in Camera Reprezentantilor întrebat cu privire la posibila interceptare a lui Trump din ordinul fostului președinte Barack Obama, transmite AFP.

 

"Niciun presedinte nu ar putea" sa ordone astfel de interceptari, a explicat el, explicând și ce presupune "rigoarea" procedurilor juridice care stau la baza acestor interceptări pentru oricare cetățean american.

 

Directorul agentiei de interceptari NSA, amiralul Mike Rogers, a negat si el ca Washingtonul ar fi putut cere serviciilor britanice de informatii sa-l spioneze pe Trump, asa cum a insinuat un comentator conservator, preluat apoi de purtatorul de cuvant al Casei Albe. 

 

"Nu am vazut nimic de acest gen la NSA si nimeni nu ne-a cerut sa efectuam o astfel de activitate", a spus Mike Rogers, in cursul aceleiasi audieri din Camera Reprezentanților. 

 

 

Seful puternicei agentii de informatii a explicat că o astfel de cerere ar fi prejudiciat legaturile dintre Londra si Washington.

 

Londra a caracterizat saptamana trecuta drept "ridicola" alegatia ca Obama ar fi putut să le ceară serviciilor britanice sa-l spioneze pe Donald Trump.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22