Șeful NATO: Cresc ingrijorarile privind intarirea regimului lui Assad de catre Rusia

Fara Autor | 09.09.2015

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți, după ce în ultimele zile au circulat mai multe informații privind creșterea prezenței militare a Rusiei în Siria, că orice întărire a sprijinului pentru regimul lui Bashar al-Assad nu va face decât să agraveze conflictul.

Pe aceeași temă

"Da, sunt îngrijorat de informațiile conform cărora este posibil ca Rusia să fi desfășurat personal militar și avioane în Siria", a declarat Stoltenberg într-un schimb de opinii organizat pe pagina sa de Facebook, răspunzând unei întrebări din partea AFP, arata Agerpres.

 

"Orice sprijin militar pentru regimul lui Assad ar putea duce la o escaladare a conflictului și la alte decese ale unor persoane nevinovate", a declarat el.

 

Rusia a cerut Greciei și Bulgariei drept survol al unor avioane având destinația Siria, dar SUA au apelat la cele două state eruopene pentru a refuza solicitările Moscovei, din cauza temerilor privind creșterea sprijinului militar al Moscovei pentru regimul lui Bashar al -Assad.

 

Stoltenberg a mai afirmat că gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) reprezintă "o amenințare gravă pentru poporul irakian, poporul sirian, pentru regiune, pentru țările noastre".

 

Aproape un milion de sirieni sunt în potențial pericol, în contextul în care războiul civil - care a făcut 250.000 de morți din martie 2011 - a provocat deja strămutarea a 11 milioane de persoane, dintre care patru milioane și-au părăsit țara, potrivit ONU.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22