Elon Musk a preluat controlul Twitter și a concediat conducerea executivă a companiei

L. G. | 28.10.2022

Elon Musk, şeful Tesla şi SpaceX, a preluat joi controlul Twitter după ce a încheiat achiziţia reţelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari.

Pe aceeași temă

El a postat pe Twitter mesajul „pasărea este eliberată”, într-o aparentă referire la încheierea tranzacției. Twitter nu a confirmat încă preluarea, dar un investitor din companie a declarat pentru BBC că afacerea a fost încheiată.

Cel mai bogat om din lume i-a concediat imediat pe şeful Parag Agrawal şi pe alţi doi directori, directorul financiar Ned Segal şi directorul juridic Vijaya Gadde, potrivit unor surse anonime de la Washington.

Agrawal și Segal au fost escortați din sediul Twitter din San Francisco după încheierea înțelegerii, scrie Reuters. Cofondatorul Twitter Biz Stone le-a mulțumit celor trei pentru „contribuția lor” la proiect.

Vijaya Gadde lucrează la Twitter din 2011 și a fost directorul care răspundea de „încrederea și siguranța, funcțiile juridice și de politică publică” – post descris de Politico drept „autoritatea morală” a companiei.

„Gadde deține una dintre cele mai controversate poziții la Twitter: echipele ei decid cum să modereze conținutul postărilor. Acest lucru a făcut din ea o țintă a criticilor din partea dreaptă a eșichierului politic, în special atunci când Twitter a cenzurat distribuirea unui articol din New York Post despre fiul președintelui Joe Biden, Hunter Biden, în 2020. Ea s-a confruntat cu un val reînnoit de critici după ce mai multe surse au confirmat că ea s-a aflta în spatele deciziei de a-l interzice pe Trump de pe Twitter.” – Politico

Cei din conducerea de top a companiei vor primi compensații substanțiale după cum relatează Insider citând din contractele lor de muncă, astfel:

  • Agrawal urmează să primească cea mai mare sumă în valoare de 38,7 milioane de dolari, în mare parte datorită pachetului de acțiuni care îi revin la concedierea sa.

  • Segal urmează să primească o plată de 25,4 milioane de dolari pentru că a fost concediat.

  • Gadde va pleca și ea cu 12,5 milioane de dolari.

Peste 1.100 de angajați au părăsit Twitter de când Musk și-a anunțat intenția de a cumpăra compania în ianuarie, aproape o treime reorientându-se spre Google sau Meta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22