Elon Musk intenţionează să concedieze aproximativ 75% din cei 7.500 de angajaţi ai Twitter

L. G. | 21.10.2022

Elon Musk intenţionează să concedieze aproximativ 75% din cei 7.500 de angajaţi ai Twitter dacă va reuşi să cumpere reţeaua socială, potrivit informaţiilor publicate joi de Washington Post, relatează AFP.

Pe aceeași temă

Şeful Tesla şi SpaceX a dezvăluit potenţialilor investitori că intenţionează să reducă numărul angajaţilor Twitter la aproximativ 2.000, potrivit cotidianului american.

Multimiliardarul este pe punctul de a cumpăra reţeaua de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, după luni de tensiuni economice şi juridice. Chiar dacă Elon Musk nu reuşeşte să achiziţioneze Twitter, compania intenţionează să concedieze oricum aproximativ un sfert din personal până la sfârşitul lui 2023, spun sursele Washington Post.

Musk a făcut o ofertă de achiziţie acceptată de consiliul de administraţie al Twitter la sfârşitul lunii aprilie, afirmând că prioritatea sa nu este profitabilitatea, ci apărarea libertăţii de exprimare. Apoi a încercat să se retragă unilateral din acord, acuzând compania că l-a minţit în legătură cu lupta sa împotriva conturilor automate şi a spamului.

Twitter a depus o plângere la începutul lunii iulie, iar Elon Musk a asigurat în cele din urmă la începutul acestei luni că tranzacţia chiar va avea loc. Judecătorul a amânat procesul, care ar fi trebuit să aibă loc în această săptămână, şi le-a dat celor două părţi până pe 28 octombrie pentru a ajunge la un nou acord.

La mijlocul lunii iunie, în cadrul unei şedinţe de întrebări şi răspunsuri cu angajaţii companiei Twitter, omul de afaceri a precizat că îşi propune să ajungă la un miliard de utilizatori – în loc de cei 230 de milioane de utilizatori din prezent – şi să diversifice sursele de venit.

De asemenea, el a reamintit importanţa unui conţinut mai puţin strict, în limitele definite de lege. Ideea sa este diferită de cea a multor angajaţi Twitter, asociaţii şi aleşi democraţi, care, cer reţelelor sociale să lupte mai bine împotriva discursului instigator la ură, hărţuirii şi dezinformării.

Discursul său a ilustrat amploarea decalajului care separă viziunea lui privind compania de cea a multor angajaţi din Silicon Valley, care preţuiesc telemunca. Elon Musk le-a cerut angajaţilor Tesla să lucreze cel puţin 40 de ore pe săptămână la birou, altfel şi-ar pierde locul de muncă.

Musk a explicat că doreşte să ia în considerare orientările strategice şi îmbunătăţirea produselor, însă nu a precizat dacă intenţionează să concedieze angajaţi. Cu toate acestea, a menţionat că va lua în considerare performanţa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22