Emmanuel Macron câştigă prima confruntare cu extremista Marine Le Pen

E.b. | 21.03.2017

Fostul ministru al economiei Emmanuel Macron pare a fi câștigătorul clar al dezbaterii cu Marine Le Pen, în pofida lipsei sale de experiență electorală. Circa 29% dintre telespectatorii francezi au estimat că Emmanuel Macron a fost în dezbaterea de luni cel mai convingător candidat.

Pe aceeași temă

 

Sunt datele unui sondaj ad-hoc difuzat de postul BFMTV la scurt timp după încheierea dezbaterii, transmite Agerpres.

 

Marine Le Pen, Francois Fillon, Emmanuel Macron, Benoit Hamon şi Jean-Luc Melenchon au participat luni noaptea la prima dezbatere televizată din campania pentru alegerile prezidenţiale din Franţa

 

Dezbatere a fost marcată în special de discuţiile aprinse cu privire la imigraţie şi secularism, care au izbuncit între, Marine Le Pen, prezidenţiabila de extremă-dreapta, şi contracandidaţii ei de centru şi stânga, relatează DPA.

 

Confrunarea prezidențială din Franța, desfășurată luni seara, a fost urmărită de 9,8 milioane de telespectatori, potrivit unuia dintre canalele TV care au transmis-o, relatează marți  DPA.

 

Audiența a fost de 47,9% în timpul transmiterii dezbaterii, a anunțat canalul de televiziune LCI, care a citat agenția de măsurare a audiențelor Mediametrie.

 

N-au lipsit schimburile de replici virulente între candidata extremei drepte, Marine Le Pen, și rivalii săi centriști sau de stânga, pe teme precum imigrația, legea sau secularismul și islamul.

 

 

 

Macron, șansa a doua în primul tur

 

 

Majoritatea sondajelor de opinie îl creditează pe Macron cu șansa a doua în primul tur al alegerilor prezidențiale, prevăzut pentru 23 aprilie, pe prima poziție urmând a se plasa Marine Le Pen. El ar fi însă favorit în turul al doilea, în dauna candidatei de extremă dreapta.

 

Circa 29% dintre telespectatorii francezi au estimat că Emmanuel Macron a fost în dezbaterea de luni cel mai convingător candidat, în timp ce Marine Le Pen, reprezentantul stângii radicale Jean-Luc Melenchon și conservatorul Francois Fillon au strâns împreună doar 20% dintre preferințele telespectatorilor.

 

Aflat pe poziția a treia în sondajele de opinie, pe fondul scandalului de corupție în care este implicată și familia sa, Fillon a părut neinteresat de atacurile din timpul dezbaterii, dar și-a evidențiat experiența de fost prim-ministru al Franței.

 

El a folosit acest prilej pentru a-și promova programul economic bazat pe măsuri de austeritate, avertizând în același timp că intenția Marinei Le Pen ca Franța să părăsească zona euro ar arunca țara în haos

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22