Emmanuel Macron va discuta cu Putin și Zelenski pentru detensionarea crizei ucrainene

L. G. | 03.02.2022

Președintele francez are programate joi o serie de discuții cu președinții Rusiei, Ucrainei și Poloniei pentru a găsi o soluție diplomatică la criza de la granița Ucrainei cu Rusia a anunțat Palatul Élysée

Pe aceeași temă

Această intensă zi diplomatică a început cu o videoconferinţă a preşedintelui francez cu preşedintele Consiliului European Charles Michel, în acest dosar.

 

Macron urma să discute apoi, la telefon, după-amiaza, cu Andrzej Duda, cu Vladimir Putin la ora locală 18.00 (19.00.ora României) şi cu Volodimir Zelenski la ora locală 19.15 (20.15, ora României), potrivit preşedinţiei franceze.

 

Emmanuel Macron a subliniat miercuri că ”prioritatea” sa, în aceste discuţii, este ”să găsească termenii politici ai unei ieşiri din criză” şi ”o dezescaladare” a tensiunilor, în contextul în care Occidentul acuză Rusia de faptul că vrea să invadeze Ucraina.

 

El s-a angajat, într-o convorbire la telefon, miercuri seara, cu preşedintele american Joe Biden, ”să menţină nivelul foarte puternic al coordonării şi concertării partenerilor europeni şi aliaţi” în NATO în acest dosar, anunţă Palatul Élysée.

 

Biden şi Macron au trecut în revistă ”coordonarea în curs, atât la nivel diplomatic, cât şi al pregătirii în vederea impunerii unor măsuri economice rapide şi dure Rusiei, dacă invadează şi mai mult Ucraina”, a anunţat Casa Albă.

 

Emmanuel Macron a anunţat miercuri că nu exclude să efectueze o vizită la Moscova şi poate şi la Kiev în zilele următoare.

 

”Nu exclud nimic, pentru că eu cred că rolul Franţei, mai ales la preşedinţia (Consiliului european) în acest semestru, este să încerce să construiască această soluţie comună”, a declarat şeful statului francez, care nu şi-a anunţat deocamdată candidatura în alegerile prezidenţiale franceze din aprilie.

 

Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat, la rândul său, că o vizită la Moscova a fost programată ”în curând”.

 

În schimb, Emmanuel Macron ar urma să nu efectueze o vizită la Berlin, vineri, aşa cum anunţa marţi, pentru a se întâlni cu Olaf Scholz şi Andrzej Duda, deoarece şeful statului polonez se află vineri la Beijing, la deschiderea Jocurilor Olimpice (JO) de Iarnă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22