Enrique Pena Nieto, presedintele Mexicului: Nu vom plati pentru zidul lui Donald Trump!

E.b. | 26.01.2017

Enrique Pena Nieto, presedintele Mexicului, a condamnat proiectul omologului sau american Donald Trump de a construi un zid la granita dintre cele doua tari si a promis sa-i apere pe migrantii mexicani din Statele Unite. Presedintele mexican nu a precizat daca vrea sa anuleze intalnirea planificata cu Trump pe 31 ianuarie.

Pe aceeași temă

 
 

 

"Regret si condamn decizia Statelor Unite de a continua construirea zidului, care dupa ani de zile, in loc sa ne uneasca, ne desparte", a spus Pena Nieto intr-un mesaj video scurt pe contul sau de Twitter, scrie AFP.

 

 

Presedintele mexican nu a precizat daca vrea sa anuleze intalnirea planificata cu Trump pe 31 ianuarie, adaugand ca asteapta intoarcerea unei delegatii la nivel inalt de la Washington, inainte de a lua o decizie "cu privire urmatorii pasi".

 

"Mexicul nu crede in pereti. Am spus-o de mai multe ori. Mexicul nu va plati pentru nicun zid", a reactionat presedintele Mexicului inca de la promisiunea presedintelui american ca ii va face pe vecinii din sud sa plateasca pentru constructia zidului.

 

Donald Trump a semnat miercuri un decret pentru lansarea proiectului de constructie a acestui zid despartitor pentru a stopa imigratia ilegala in Statele Unite.Consturile constructiei zidului de circa 3 200 de km lungime de la granita SUA Unite cu Mexic vor incepe pe bani americani, iar Mexicul ar urma sa plateasca la final. Constructia va costa intre 8 si 10 miliarde de dolari, estimeaza specialisti ai administratiei Trump.

 

Pena Nieto a spus, de asemenea, ca a cerut celor 50 de consulatele ale Mexicului in Statele Unite sa se transforme "in avocati autentici ai migrantilor mexicani."

 

In Mexic, pe tot parcursul zilei, liderii opozitiei i-au cerut lui Pena Nieto sa nu calatoreasca la Washington saptamana viitoare pentru a protesta astfel fata de proiectul zidului lui Trump.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22